TAŞ FIRINDAN ÇIKAN ASIRLIK LEZZET

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT- Tarihi Kapalı Çarşı’nın ilk iş yeri olan ve neredeyse bir asırlık fırında üretilen Elazığ’a özgü 'Yağlı' ve 'Peynirli Ekmek' lezzetiyle ilgi görmeye devam ediyor

TAŞ FIRINDAN ÇIKAN ASIRLIK LEZZET
TAŞ FIRINDAN ÇIKAN ASIRLIK LEZZET
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Çarşı Fırını işletmecisi Nevzat Kızılelma, kentin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan peynirli ekmeği sadece Elazığlıların değil aynı zamanda il dışından gelen vatandaşların da büyük ilgisini çektiğini söyledi.

KÜLTÜRÜMÜZE UYGUN ÜRÜNLER ÇIKARIYORUZ

1928 yılından bugüne kadar fırının hizmet verdiğini söyleyen Çarşı Fırını işletmecisi Nevzat Kızılelma, “Fırınımız kapalı çarşının ilk dükkânıdır. 1928 yılında yapılmıştır. 1973 yılında babam fırına ortak olmuş ve o tarihten beri bu fırını çalıştırmaktayız. Dededen, babadan kalan mesleği devam ettiriyoruz. Bize, kültürümüze uygun ürünler çıkarıyoruz.” dedi.

İL DIŞINDAN SİPARİŞ ÇOK ALIYORUZ

Her gün il dışına peynirli ekmek ve yağlı ekmek siparişleri gönderdiklerini belirten Fırın işletmecisi Kızılelma, “Vatandaşların ilgisi güzel, sabah, öğle ve akşam öğün fark etmiyor sürekli peynirli ve yağlı ekmeğe rağbet gösteriyorlar. Sadece Elazığ’da yaşayan vatandaşlar tüketmiyor il dışında da sipariş çok alıyoruz. Peynirli ve yağlı ekmeği il dışına kargoyla birlikte gönderiyoruz. İl dışından gelen de mutlaka buraya gelir peynirli ekmeğini yer.” diye konuştu.

PEYNİRLİ EKMEK BİZİM MAHALLİ YİYECEĞİMİZDİR

Nevzat Kızılelma, İl dışında peynirli ekmek festivallerin de düzenlemesinin tanıtımın açısından önemli olduğunu da kaydederek; “İl dışında peynirli ekmek günü yaparlar, Elazığlılar bir araya gelir. Bu bizim mahalli, milli bir yiyeceğimizdir. Elazığ’a has bir tatlı olan peynirli ekmek lezzetini herkese tattırmak lazım. Peynirli ekmeğimizin yapılışı, hamuru hazırladıktan sonra peynirle şekeri karıştırarak bir harç hazırlarız, bu hazırladığımız hamurumuzun üzerine sereriz, ince bir şekilde kenarlarını katlayarak pişirmeye hazır hale getiririz. Özellikle peynirinin yağlı, Elazığ peyniri olması, kokusuz olması en büyük özelliğidir." dedi.

30 Eyl 2022 - 17:18 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Dilara Mengünoğul


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.