Tescil Tepkisi Sürüyor

Elazığ’ın tanınan aktarlarından Selçuk Aktaş “Görevlilerin artık masa başında oturmaktan vazgeçmesi ve bu değerlere gereken özeni göstermesi gerekiyor.”

Tescil Tepkisi Sürüyor
Video için play'e tıklayın

Haber: Faik Akgün

Elazığ’a özgü Çedene Kahvesi’nin Gaziantep tarafından tescillenmesine tepkiler sürüyor. Elazığ’a özgü Çedene Kahvesi’nin Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Gaziantep’in yöresel ürünü olarak tescillenmesine tepki gösteren Elazığ’ın tanınmış aktarlarından Selçuk Aktaş Çedene Kahvesi’nin Elazığ’ın ürünü olduğunu ancak sahip çıkılmadığı için Gaziantep’e kaptırıldığını ifade etti.

“Tembelliğimizden Dolayı Bu Değerimiz Elimizden Kayıp Gitti”

Elazığ’ın en eski aktarlarından olan ve 40 yılı aşkın bir süredir Elazığ’da aktarcılık işiyle ilgilenen Selçuk Aktaş, çedene kahvesinin elimizden kayıp gittiğini vurgulayarak, “ Çedene memleketimizde yetişiyor olmasına rağmen hiç kimse bu ürünümüze sahip çıkmadı. Bizde doğal yetişen bir ürün olan çedene ağaçlarını Antepliler aşılama yöntemiyle elde ederek çedene yetiştirmeye başladılar. Bugün de bizim olan çedenenin tescilini aldılar. Elazığ’da bağ ve bahçeler çedeneden geçilmiyor olmasına karşın bir Elazığlı çıkıp ta bu ürünümüzü tescil edelim demedi. Bu tembelliğimizden dolayı bu değerimiz elimizden kayıp gitti. Bu durum sadece Çedene için de geçerli değil, diğer yöresel ürünlerimiz de cedene ile aynı kaderi paylaşmak üzeredir. Çevre illerdeki insanlar bu ürünlerin kıymetini biliyor. Anında bu ürünlerin tescillerini alıp kendi ürünleri olarak kullanıyorlar.” dedi.

“Şehir Olarak Kayıplar Yaşıyoruz”

Elazığ’da kültürel değerlere gereken özenin gösterilmediğini vurgulayan Aktaş,” Çedene ve benzeri Elazığ’a has olan ürünler bir kültür değeridir. Bu ilin kültürel değerlerini korumakla görevli insanlar bulunuyor. Bu görevlilerin artık masa başında oturmaktan vazgeçmesi ve bu değerlere gereken özeni göstermesi gerekiyor. Maalesef bu görevliler masa başında oturarak sadece maaşımı alayım hesabını yaptığı için şehir olarak kayıplar yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı

09 Şub 2021 - 14:12 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Erdoğan - Harput dibek, TRT nin reytiksiz dizisine sponsur olacağına bu işlerle uğraşsın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Şubat 14:12
01

Elazig - Ümit Tekoğlu geçen haftadaki karabuk macindan hiç ders çıkarmamış olsa gerekli İzzet Fırat sefayi hazırolan oyuncuları oynatmıyor kendi adamlarıyla maç kazana bilecegini düşünüyor yazık Elazığ spor kendi menvatlerini düşünen adamların eline kaldii

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Şubat 14:12