Topraklarımızı sıkıntılı kullanıyoruz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Elazığ İl Müdürü Turan Karahan, Türkiye’de toprakların çok sıkıntılı kullanıldığını belirterek, “Topraklarımızı bu şekilde kullanmaya devam edersek ilerde ürün elde etmek için kullanacağımız toprak kalmayacak dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Elazığ İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Elazığ İli İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' kapsamında eğitim gören 10 çiftçiye 'İyi Tarım Sertifikası' verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Elazığ İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen törene İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, İl Müdür Yardımcısı Vedat Ergün, Şube Müdürleri, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Alper Aydın, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar, Akçakiraz Tarım Kredi Kooperatif Başkanı Neşe Gür, Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Cengiz ÖZ, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Dursun Sözlü, Arıcılar Birliği Başkanı Fırat Canbay, Su Ürünleri Üreticileri Birlik Başkanı Yücel Doğan, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Mehmet Karaca ile üreticiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, programda yaptığı konuşmada, Elazığ’ın tarım ve hayvancılığını üst seviyelere taşımak için çalıştıklarını belirterek, bu çalışmalardan birinin de iyi tarım uygulamaları olduğunu kaydetti.

İyi Tarım uygulamalarının gelecek nesillere bırakılacak toprakların daha iyi kullanılarak daha sağlıklı bırakılmasının sağlandığı uygulama olduğunu belirten Karahan, “Topraklarımızı o kadar sıkıntılı kullanıyoruz ki eğer bu şekilde kullanmaya devam edersek ilerde ürün elde etmek için kullanacağımız toprak kalmayacak. Proje ile çiftçilerimizin ekonomik anlamda gelir artışı sağlanarak, ürünlerde ilaç kalıntısının olmaması, İyi Tarım Uygulamalarına geçişin sağlanması, ilaçlama masraflarının azalması, ürün kalitesindeki artışla doğru orantılı fiyat artışı ve pazarlama kolaylığı sağlanacak, alabalıklarda hastalık mücadelesi, örtü altı, badem zirai mücadelesi konularında bilinçlenecektir. 2017 yılında ilimiz merkezde 4 örtü altı üreticisi 27,00 da alan, Ağın'da 4 badem üreticisi toplamda 133,06 da alanı kapsayan işletmelerde ve Keban'da 2 adet alabalık yetiştiricisi her birinde 200 ton/yıl üzeri üretim kapasiteli tesislerde İyi Tarım Uygulamaları kriterlerini uygulanmıştır" dedi.

İl Müdürü Karahan konuşmasının ardından projenin uygulanmasında emeği geçen Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz ATAŞ ve konu uzmanı teknik personele teşekkür etti.

Program eğitime katılan 10 çiftçiye sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

05 Mar 2018 - 17:24 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.