Türk Hukuk Enstitüsü Elazığ Şubesi Başkanı Belli Oldu

Türk Hukuk Enstitüsü Elazığ Şubesi’nin Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede Av. Melih Efe başkan oldu.

Türk Hukuk Enstitüsü Elazığ Şubesi Başkanı Belli Oldu
Haber albümü için resme tıklayın

EFE: ENSTİTÜMÜZ ADALETİN TECELLİSİ İÇİN BUGÜN TAM 42 YILDIR HİZMET VERMEKTE

Kongrede konuşan Türk Hukuk Enstitüsü Elazığ Şube Başkanı Av. Melih Efe, “Genel Merkezi 1977 yılında kurulan enstitümüz bakanlar kurulu tarafından yine aynı yıl Türk kelimesinin kullanılmasına izin verilerek Türk hukuk Enstitüsü ismini almıştır. Enstitümüz kurulduğu günden bugüne Türk hukukunun daha ileriye gidebilmesi, hukukumuzun milli bir bakış açısıyla temel değerlerimiz etrafında şekillendirilmesi, milli ve manevi hassasiyete sahip hukukçuların birlikte çalışabilecekleri bir ortamın temin edilmesi ve nihayetinde hukukun üstünlüğü ve adaletin tecellisi için bugün tam 42 yıldır hizmet vermekte, mücadele etmektedir. Enstitümüz Elazığ Şubesi’nin kuruluşunu tamamlayarak bugün siz değerli katılımcılar ile birlikte ilk genel kurul toplantımızı gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Amacımız Türk hukukunun gelişmesine, Türkiye’de hukuk devleti ilkesinin kurum ve kurullarıyla yerleşmesine, hukukçular arsında birlik ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına, milli ve manevi hassasiyete sahip hukukçularla el birliği ile katkıda bulunmaktır. Enstitümüz hukuk alanındaki çalışmalarının yanı sıra özellikle ilimiz nezdinde var olan eğitim, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunların samimiyetle çözülmesi için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecektir. Bu alanlardaki sorunun çözümü için ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip ortak çalışmalarda bulunacaktır.' dedi.

19 Tem 2019 - 14:34 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.