Türkiye'de İlk Güçlendirme İzin Belgesi Elazığ'da

HABER: VEDAT YETİK- 24 Ocak depreminden sonra Elazığ ve Malatya'da orta hasarlı binaların güçlendirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunan Yapıgüç A.Ş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı lisansla gücüne güç kattı. Türkiye'de sayılı lisanslı firmalardan biri olan Yapıgüç A.Ş, Elazığ'da orta hasarlı yapıların güçlendirilmesi ve ağır hasara dönüştürülmesi işlemlerini başarıyla yürütüyor.

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depreminden sonra, başta Elazığ ve Malatya olmak üzere bölgedeki illerde pek çok bina yıkılmış ya da hasar görmüştü.

Orta hasarlı binaların güçlendirilerek oturulabilir-risksiz yapılar haline dönüştürülebilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da teşvikiyle lisanslı güçlendirme firmaları tarafından bir süredir bölgede çalışma yapılmakta ve güçlendirme projeleri hazırlanmaktaydı.

17 Ağustos büyük Kocaeli depremi ve 2011’de Van’da meydana gelen depremler sonrası bölgedeki hasarlı yapıların güçlendirilmesi ve denetimi alanında etkin rol üstlenen, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Kurucu Başkanı Keramettin Gençtürk’ün yönetim kurulu başkanı olduğu Yapıgüç A.Ş. tarafından ilgili kurumlara sunulan projelerin onaylanması sonucu yeni bir sürece girildi.

İLK GÜÇLENDİRME RUHSATLARI ELAZIĞ VE MALATYA İLLERİ İÇİN VERİLDİ

Yapıgüç A.Ş. Elazığ-Malatya Bölge Müdürü Gökhan Yılmaz, yaptığı açıklamada “Bir süredir kentimizin yeniden yapılanması ve güvenli yaşam alanları oluşturulmasına ilişkin çalışmalarımız sürüyordu. Bakanlığın, yapılarını güçlendirecek vatandaş ve kurumlara teşvik desteği de sağlayacak olması sebebiyle bürokratik işlemlerin uzaması söz konusuydu. Ancak önceki hafta, belediyelere ve imar müdürlüklerine sunulan güçlendirme projelerimizden Malatya ve Elazığ’da birer tesisin güçlendirme projeleri onaylanmış olup proje uygulamasına geçilmiştir. Bu konu bölgede hatta Türkiye’de onaylanan ilk güçlendirme ruhsatlar olması açsısından önemli olup firmamız açısından da gurur vericidir. Bundan sonraki onay süreçlerinin hızlanacağını düşünüyoruz. Deprem bölgesinde yaşadığımızı unutmayarak, vatandaşlarımızın yapılarının risk analizlerini ivedilikle yaptırarak gerek görülmesi halinde güçlendirme proje ve uygulamaları için lisanslı kuruluşlara başvurmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

17 Ara 2020 - 16:20 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.