Üreticilere İpekböceği Yumurtası Dağıtıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan İpekböceği Yetiştiriciliği İcra Komitesi’nin çalışmaları devam ediyor. Komite tarafından yürütülen...

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan İpekböceği Yetiştiriciliği İcra Komitesi’nin çalışmaları devam ediyor.

Komite tarafından yürütülen ‘Elazığ İlinde İpekböceği Yetiştiriciliğinin ve İpekli Dokumaların Yeniden Hayata Geçirilmesi Projesi’ kapsamında üreticilere İpekböceği yumurtası dağıtıldı. Proje kapsamında daha önce de 14.800 adet dut fidanı ücretsiz olarak dağıtılmıştı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İlimizde 5 yıl gibi kısa vadede en az 500 kutu İpekböceğinin Yetiştirilebileceğini ve 18.000 kg koza hasadının yapılabileceğini ön görmüştür. Tüm Dünya’da ve Ülkemizde İpekli ürünlere olan talep hızla artmakta ve Koza üretimi artan bu ihtiyacın çok altında kalmaktadır. Komite üyelerimiz Ülkemizin İpek Elyafı ihtiyaçlarının önemli bir kısmını ilimizin çiftçilerinin elinden temin etmeyi hedeflemektedir. Bu amaçla projemiz kapsamında çiftçi seçimi ve eğitim organizasyonları yürütülmüş ve 14.800 adet dut fidanı ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Bugün İpekböceği ‘Yumurtalarının Dağıtım Törenin’ düzenlemekteyiz. KOZABİRLİK tarafından İpekböceği Yumurtaları ücretsiz olarak verilmekte ve üretilen KOZALAR peşin para ile yine KOZABİRLİK tarafından satın alınmaktadır. İpekböcekçiliğinin kesinlikle Pazar problemi bulunmamaktadır. Bu proje, Elazığ Valiliği, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve ilgili TOBB İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu, Fırat Üniversitesi, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve S.S. Bursa Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KOZABİRLİK) ortak çalışması ile hayata geçirilmiştir. Tüm paydaş kuruluşların senkronize çalışmaları takdir edilecek boyutadır. Bahsedilen paydaş kurumlara ve ilgi gösteren çiftçilerimize başarılar diler, teşekkür ederiz." denildi.

18 May 2020 - 13:54 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.