Vali KALDIRIM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM yayınladığı yazılı mesajla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Vali KALDIRIM yayınladığı mesajda “Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99’uncu yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı değil aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının ilk günü olması nedeniyle “ulusal egemenlik” açısından da önemli bir yeri vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün "Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.

Nitekim; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” diyen Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımızın ne kadar önemli olduğunu bu veciz sözle bir kez daha dile getirmiştir.

Dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdumuzda olduğu gibi yurtdışındaki temsilciliklerimizde ve okullarımızda çeşitli etkinliklerle dünya çocuklarının da katılımıyla kutlanmaktadır. Bu kutlamalar barış ve kardeşlik gibi değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin buluşup kaynaşmasına böylece dünyanın daha güvenli ve huzurlu bir yer haline gelmesine vesile olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, bayramın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını” kutluyorum” ifadelerini kullandı.

22 Nis 2019 - 15:35 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.