Vali Yırık, "Azim ve Kararlılıkla Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz"

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 6,8 büyüklüğündeki depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Vali Yırık, deprem afetinin ardından Elazığ halkının birlik ve beraberlik içerisinde her türlü sıkıntıyı göğüslediğini, Devletin sunduğu imkânlarla yaraların sarılmaya çalışıldığını söyledi.

Elazığ'ı daha güvenli, daha yaşanabilir ve her yönüyle mamur bir kent olarak yeniden inşa edebilmek için Devletin himayesinde başlatılan çalışmaların bir kısmını neticelendirdiklerini, bir kısmının ise tüm hızıyla devam ettiğini belirten Vali Yırık, şu ifadelere yer verdi:

"HER VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLMAYA GAYRET GÖSTERDİK"

"İlimizde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketinde bir yılı geride bıraktık. Şehrimizin sosyal yaşamında ağır izler bırakan, bizden sevdiklerimizi alan, maddi ve manevi yönden birçok sorun ve sıkıntıyı beraberinde getiren deprem afetinde Elazığ halkı olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduk, her türlü sıkıntıya el birliğiyle göğüs germeye, Devletimizin sunmuş olduğu imkânlar ile yaralarımızı sarmaya, ve her bir vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösterdik."

"DEVLETİN TÜM İMKANLARI SEFERBER EDİLDİ"

"Bu süreçte; Devletimizin tüm imkânlarını seferber edip kamu kurum ve kuruluşlarımızla koordineli şekilde sahada yer alarak vatandaşlarımızın her türlü sorunlarıyla hemhâl olduk. Öncelikli olarak barınma, ısınma, iaşe vb. ihtiyaçların karşılanmasında ilgili kurumlarımızı harekete geçirip vatandaşlarımızın mağdur olmamasına itina gösterdik. Hayırsever vatandaşlarımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın destekleriyle de dayanışmanın ve yardımlaşmanın en anlamlı örneklerini yaşadık."

"AFET KONUTLARI VATANDAŞLARIMIZIN KULLANIMINA SUNULUYOR"

Depremin bilançosu; telafisi mümkün olmayan kayıpları beraberinde getirdi. İlimizde 37 vatandaşımız hayatını kaybetti. Elazığ’ımızı daha güvenli, daha yaşanabilir ve her yönüyle mamur bir kent olarak yeniden inşa edebilmek için Devletimizin himayelerinde başlatılan çalışmaların bir kısmını neticelendirdik bir kısmı ise tüm hızıyla devam etmektedir. Bu minvalde; İlimiz merkez mahalle, belde ve köylerinde dokuz ayrı rezerv alanında (Aksaray, Akçakiraz, Bızmışen, Çatalçeşme, Hicret, Kızılay, Yazıkonak, Yemişlik, Zafran) TOKİ tarafından başlatılan ve yapımı devam eden afet konutlarından tamamlananlar hak sahiplerine teslim edildi. Yine merkezde dört mahallemizden (Mustafapaşa, Abdullahpaşa, Sürsürü, Karşıyaka) kentsel dönüşüm kapsamında Karşıyaka Mahallemizde tamamen, Sürsürü mahallemizde ise kısmen yapımı tamamlanan afet konutları vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur. Bunun yanı sıra Sivrice, Maden, Kovancılar, Palu ve Baskil İlçelerimizde hem kentsel dönüşüm kapsamında hem de rezerv alanları dâhilinde afet konutları inşaatına başlanmış ve tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim edilecektir."

"AZİM VE KARARLILIKLA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

"Her yönüyle bayındır bir Elazığ’ı halkımızın hizmetine sunabilmek ve hedeflediğimiz noktaya ulaşabilmek için bu yıl da çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bu doğrultuda kamu kurum ve kuruluşlarımız arasındaki koordinasyonla, oluşturacağımız ortak sinerji sayesinde İlimizin konut sorunu öncelikli olmak üzere acil çözüm bekleyen sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesinde var gücümüzle çalışacağız."

"TÜM VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN"

"Depremin meydana geldiği dakikadan itibaren Elazığ halkının yanında olan, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve diğer Bakanlarımıza şahsım ve Elazığ halkı adına teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, böyle bir afetin bir daha yaşanmaması temennisiyle depremi yaşayan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun derken, selam ve saygılarımı sunuyorum."

23 Oca 2021 - 13:56 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.