VETERİNERLER, TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 56 Veteriner Hekimler Odası’nın katıldığı toplantıda veteriner hekimleri dinledi.

Toplantıya Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cazim Bulut’da katıldı. Toplantı sonrasında Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimler Odası’ndan yapılan açıklamada, veteriner hekimlerin taleplerinin dile getirildiği ifade edildi Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimler Odası’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Tarım ve Orman Bakanı’mız Dr. Bekir Pakdemirli, T.V.H.B Merkez Konseyi ve 56 odanın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, talepler dile getirilmiştir. Bu taleplerimizi olumlu değerlendirip, gerekli düzenlemeler için bakanlık birimlerine verdiği talimatlardan dolayı, Tarım ve Orman Bakanı’mız Dr. Bekir Pakdemirli'ye teşekkür eder saygılar sunarız.” denildi.

Veterinerler Taleplerini Sıraladı

Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimler Odası’ndan yapılan açıklamada, veterinerlerin taleplerini 13 maddede şekillendirdikleri ifade edildi.

TVHB Merkez Konseyi ve veteriner hekim odalarının, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’den talepleri şu şekilde oldu;

“1. Veteriner hekimlerin, sağlık çalışanlarına yapılması planlanan yeni kanuni düzenleme kapsamına dahil edilmesi. Veteriner hekimlerin de, sağlık meslek grubunda olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir.

2. Serbest veteriner hekimler de dahil olmak üzere, tüm veteriner hekimlerin Fiili Hizmet Zammından (Yıpranma Payı) yararlanmasını gereklidir.

3. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda, veteriner hekim istihdamının artırılması ihtiyacı doğmuştur.

4. E-reçete, İTS ve ATS problemi çözülmelidir.

5. İlaç fiyatlarının bakanlıkça belirlenmesi ,fahiş fiyatların önüne geçilmesi gerekmektedir.

6. Tüm sağlık çalışanları için düzenlenen; Sağlıkta Şiddet Yasası’na veteriner hekimler de dâhil edilmelidir.

7. Yeni veteriner fakültelerinin açılmasına izin verilmemesi, mevcut fakültelerin fiziki ve eğitim altyapılarının güçlendirilmesi, doğru bir stratejidir.

8. Veteriner hekimlikte, uzmanlık eğitiminin acilen başlatılması sahanın ihtiyacıdır.

9. Kamuda çalışan veteriner hekimlerin; aşı, kulak küpesi vb. uygulama ücretlerinin artırılması, uygun olacağı kanaatindeyiz.

10. Islah Çalışmaları disipline edilmelidir.

11. Çalışma barışını sağlamak ve adaletsizliği gidermek için, sağlık hizmetlerinde yer alan veteriner hekimlerin, özel hizmet tazminatı oranlarının arttırılması gerekmektedir.

12. Serbest veteriner hekimlerin, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetinden yararlanması, hayvan sağlığı, ıslahı ve refahına katkı sağlayacak olup ,üretimi ve verimliliği artıracaktır.

13.Üreticilerimizin ve sektörlerin desteklenmesi gerekmektedir”

23 Ara 2021 - 14:45 Elaziğ- Gündem

Mahreç   Editör


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.