Yanılmaz'dan Sivrice Derneği'ne ziyaret

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Sivriceliler Derneğini ziyaret ederek, Sivricenin bir turizm merkezi olması yönünde adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Sivriceliler Derneğini ziyaret ederek, Sivricenin bir turizm merkezi olması yönünde adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Ziyarette konuşan Sivriceliler Derneği Başkanı Ali Koç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Her zaman vurguladığınız ’Bu şehri birlikte yönetiyoruz’ ifadeniz, sivil toplum kuruluşlarına verdiğiniz değerin göstergesidir” dedi.

Sivrice’nin tabii özellikleri açısında çok istisnai bir yere sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Sivrice ilçemiz çok önemli bir değerdir. Bu değeri tanıtırsak, piyasaya arz edersek bir anlam ifade edecektir. Olduğu yerde durdukça bir anlam ifade etmez. Sivricemiz önemli bir değerdir, ama maalesef hak ettiği gerçek değerine kavuşmamıştır” dedi.

Elazığ Kalkınma Kurultayı’nda turizmin öncelikli üç sektörden biri olarak kabul edildiğini hatırlatan Başkan Yanılmaz, “Sivrice’yi turizm açısından atılacak adımların başına oturtarak, değerlerini hem pazarlamak, hem de görselliğini artırmamız gerekir. Elazığ’ın en önemli zenginliklerinden sayılan Sivrice gölümüz, Hazarbaba kayak merkezimize hep birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde yapılacak çalıştayların önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Yanılmaz, “Yapılacak çalışmalarla Sivricemizde göl turizmiyle, dağ turizmini birleştirebiliriz. Yaz ve kış turizmi ile 12 ay süresince Sivrice’de turizmi canlı tutabiliriz. Bu yönde birçok çalışmayı hep birlikte gerçekleştireceğiz. Sivrice bizim çalışma alanımız içinde olmasa dahi, gönlümüzde önemli bir yere sahiptir” şeklinde konuştu.

11 Mar 2016 - 10:07 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.