Yardım etmek istedi, şehit düştü

Ankara’da şehit düşen özel harekat polisi Faruk Demir’in, arkadaşlarına yetişmek için evinden apar topar çıktığı öğrenildi

Darbe girişimine karşı koymak için gittiği Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda hainler tarafından atılan ikinci bombada şehit olan 24 yıllık polis memuru Faruk Demir'in, arkadaşlarının yardımına yetişmek için evden çıkarken eşine bile haber vermediği öğrenildi.

Gölbaşı’nın kahraman şehitlerinden 52 yaşındaki özel harekat polisi Faruk Demir, 24 yıllık meslek hayatında bir çok görev aldı. Özel Harekat Daire Başkanlığı’ndan emekli olan 2 çocuk babası Elazığlı şehit Demir’in, parmakla gösterilen bir keskin nişancı olduğu öğrenildi. Demir’in, olay günü arkadaşlarının bulunduğu binaya bomba atıldığını haber alır almaz eşi Semra Yıldırım'a dahi haber vermeden aracına binerek yardıma koştuğu öğrenildi.

"Bomba yedik, burası cehennem"

Şehidin kardeşi Mehmet Sait Demir, “1965 doğumluydu. 1992 yılında polis oldu. 1996 yılında ise özel harekat başkanlığında göreve başladı. Bu zaman içerisinde 8 yıl Diyarbakır ve tüm ilçelerinde görev yaptı. 2004 yılında Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda keskin nişancı olarak gitti ve keskin nişancılık hocalığı yaptı. 15 Temmuz Cuma akşamı saat 23.35’de telefon açtım. Ağabeyimi sordum, konuştuk. ‘Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndayım. Bomba yedik. Şuanda burası cehennem. Ben seni daha sonra ararım’ dedi. Bende ‘Allah’a emanet ol’ dedim. Toplam 30 saniye konuştum. Gece saat 12.00 ile 01.30 arası televizyonda Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda 17 şehit verdik dedikleri anda elim ayağım tutuldu. Hemen telefona sarıldım. Telefon çıkmayınca telaş etmeye başladık” dedi.

Evden daireye 2 dakika içinde ulaşmış

Evden çıkıp Özel Harekat Daire Başkanlığı’na gitmesinin 2 dakika kadar sürdüğünü anlatan Demir, “O kadar hızlı gitmiş. Her zaman arabasını daire dışına park edermiş. O gün daha hızlı gideyim diye içeriye park etmiş. Ağabeyim, arkadaşları ve çevresi tarafından çok sevilen bir insandı. Arkadaşları öyle bir anlatıyor ki, çok sevecendi. Kimsenin kalbini kırmamış. Çok şakacı, işine çok iyi bakan ve bilen bir insandı. Kurs verdiği tüm öğrenciler hep ‘hocam hocam’ derlerdi, çok severlerdi. Elazığlılar da kendisini çok severdi" diye konuştu.

Evli ve 2 çocuk babası olan Elazığlı Şehit Faruk Demir’in naaşı, eşinin yaşadığı Ankara'da toprağa verilmişti. Elazığ'da yakınları bulunan şehidin ailesi, taziye için Sürsürü Mahallesi Yeşil Camii'nde taziyeleri kabul ediyor.

22 Tem 2016 - 11:00 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.