YAŞAR: ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN DEĞER ÜRETİYORUZ…

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı Meclis Toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm üyeleri, paydaşları ve yönetim organları ile birlikte şehrin geleceğine değer üretme gayretinde olduğunu belirterek, “Odamızın tarihi misyonunu iyi okuyan bir ekip olarak 2018 yılında bayrağını devraldığımız Elazığ TSO’yu TOBB camiası içerisinde ve ülke genelinde adından en fazla söz ettiren Oda haline getirdik. Tek hedefimiz var, O da bu şehrin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınma ve gelişme sürecinde mazeretsiz olarak öncü olmaktır” dedi.

YAŞAR: ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN DEĞER ÜRETİYORUZ…
Haber albümü için resme tıklayın

Meclis Toplantısı merhum Bilken için okunan dua ile başladı…

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar Başkanlığında gerçekleştirilen Elazığ TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı bir süre önce vefat eden Meclis Üyesi Abdulhadi Bilken için okunan dua ile başladı. Başkan Yaşar üzüntüsünü dile getirerek başladığı konuşmasında, “Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantımızı açarken hepinizi Başkanlık Divanımız adına saygılarımla selamlıyorum. Değerli Arkadaşlar toplantımıza geçmeden önce kısa bir süre önce kaybettiğimiz çok değerli Meclis Üyemiz Sayın Abdulhadi Bilken kardeşimizi bir kez daha rahmetle anıyor, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Sizleri kıymetli arkadaşımızın ruhu için Fatiha bağışlamaya davet ediyorum.” Okunan duanın ardından boşalan Meclis Üyeliğine gelen iş insanı Nurullah Solmaz’a başarılar dileyen Meclis Başkanı Yaşar, “Bilken kardeşimizi bir kez daha rahmetle yad ederken, devam eden hayatın doğal bir süreci olarak bağlı bulunduğumuz kanun gereğince merhumdan boşalan Odamız Meclis Üyeliğine gelen Nurullah Solmaz kardeşimize de hoş geldin diyor, başarılar temenni ediyorum” dedi.

İş dünyamızın çağrısı ilgili tüm makamlara ulaştırıldı…

Temmuz ayı içeresinde Elazığ TSO’nun iş dünyasına yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğu ve 559 gibi yüksek bir katılımın sağlandığı Ekonomik Durum Tespit Anketini değerlendiren Yaşar, “İş dünyamızın ilgi gösterdiği anketten gerçekten çarpıcı sonuçlar elde edildi. Rapor ve yayın haline getirilen hem gruplarımızda hem de Web sitemizde ve kamuoyu ile paylaşılan Anket sonuçlarında iş dünyamızın önemli mesajları oldu. Oda olarak başta TOBB olmak üzere raporu bakanlıklar başta olmak üzere siyaset kurumunun her makamına ulaştırarak Elazığ iş dünyasının sesinin duyulmasını sağladık. Anketimizde özellikle, iş dünyamızın yeni destek mekanizmalarına ihtiyaç duyduğu ve krediye ulaşmada ve kredi maliyetlerinde ciddi sorunlar olduğunu görmekteyiz.

TOBB Genel Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Türkiye gündemine taşınan bu husus aslında ülke genelinde iş dünyasının sesi oldu. Ben sonuçları itibarı ile çok değerli olan bu çalışmayı yapan Odamız profesyonellerine ve Akademik Danışmanlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü talep makamı olan Odamızın doğru veri ve gerçek taleplerle karar vericiler ve politika yapıcılara rapor sunması tarihi misyonumuza yakışan bir duruş olmuştur” değerlendirmelerinde bulundu.

İlimizin ‘Afete Maruz Kalmış İl’ kapsamında değerlendirilmesini destekliyoruz…

24 Ocak depremi ve ardından tüm dünyayı saran pandemi sürecinde Elazığ iş dünyasının diğer kentlere göre sıkıntıları iki kat yaşadığını belirten Meclis Başkanı Yaşar, “Sayın Yönetim Kurulu Başkanımızın yaptığımız anket veriler ile, Elazığ’ın bütüncül bir yaklaşım içerisinde hem iş dünyası hem de tüm esnafların ve vergiler anlamında da tüm vatandaşlarımızın desteklenmesi talebiyle ilimizin en az 5 yıl süreyle ‘Afete Maruz Kalmış İl’ kapsamında değerlendirilmesi çağrısını Elazığ TSO Meclisi olarak desteklemekte ve çok değerli bulmaktayız.

Malumunuz bu anket verileri ilimizin 24 Ocak 2020 yılında yaşamış olduğu deprem felaketi ve ardından tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin olumsuz etkilerini üzerinden atamadığını belgelemektedir.”

2018 yılında açıkladığımız hedeflerin yüzde 90’nını gerçekleştirdik…

2018-2022 dönemi Elazığ TSO Stratejik hedeflerinin yüzde 90 üzerinde gerçekleştirilmiş olduğunu ifade eden Yaşar, “1 Nisan 2018 yılında bayrağını devraldığımız Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminde 4. hizmet yılımızı geride bırakmış bulunmaktayız. 2018-2022 Odamız Stratejik Planı hakkında Sayın Genel Sekreterimiz toplantımızda madde madde sunum ile süreci değerlendirecektir.

Oda olarak şehrimizin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınma ve gelişmesi hususunda tüm üyelerimiz, paydaşlarımız ve yönetim orgnalarımızla mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir gayret ve özveriyle dolu dolu bir 4 yılı geride bırakmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu süreçte değer üreten her bir Meclis Üyemiz, Meslek Komite Üyemiz, Paydaşlarımız ve tüm profesyonellerimize şükranlarımı sunuyorum. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarihine geçen bir süreç olmuştur. Bugün de yine aynı kararlılık, heyecan ve azimle yolumuza devam etmekteyiz. İlimiz ve iş dünyamız için yapılacak daha çok işin olduğu hepimizin malumudur. Bu salonu dolduran her bir arkadaşımızın bu süreç içerisinde makamına değer katmış olmasında ise ayrı bir mutluluk duymaktayım” dedi.

Toplantı gündem maddeleri görüşüldü…

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar’ın toplantı açılış konuşmasının ardından, toplantı gündem maddeleri doğrultusunda, Yönetim Kurulumuzun Faaliyet Raporu, Hesapları İncelme Komisyonu Raporu, Kayıt Ücretlerinde zorunlu olarak yapılması gereken güncellemeler ile Elazığ TSO Stratejik Plan sunumu yapılarak karara bağlandı.

Serbest Kürsü bölümünde Meclis Üyelerinin görüş, öneri ve taleplerinin değerlendirilmesi sonrasında kısa bir kapanış konuşması yapan Başkan Yaşar; “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kaynakların ilimizin ve halkımızın menfaatleri doğrultusunda şehrimizin kalkınma ve gelişmesine kanalize edilmesi için yönetimimizle, meclisimizle, profesyonellerimizle ve tüm paydaşlarımızla ilk gündeki kararlı duruşumuzla hizmetlerimizi aksatmadan devam ettiriyoruz. Ben bu mücadelenin içerisinde yer alan her bir üyemize ve tüm yönetim organlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

11 Ağu 2022 - 16:40 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.