Yeni Cami yenilendi

Elazığ’ın en eski camilerinden biri olan Yeni Cami’de yaklaşık 2 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları tamamlandı. Hayırseverlerin desteği ile tamamen yenilenen ve güçlendirilen Yeni Cami, yeniden ibadete açıldı.

Vedat YETİK

Elazığ’ın en eski camilerinden biri olan Yeni Cami’de yaklaşık 2 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları tamamlandı. Hayırseverlerin desteği ile tamamen yenilenen ve güçlendirilen Yeni Cami, yeniden ibadete açıldı.

Yeni Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin Başkanı Avukat Ömer Faruk Budak, günışığı'na yaptığı açıklamada, "2012 Yılından beri sürdürmüş olduğumuz restorasyon çalışmasının sonuna geldik. Camimizin iç mekanını ibadete açtık. Şuan çevre düzenlemesi çalışmalarımız devam etmektedir. Camimizin çevresinde ise güzel bir taziye evi, tuvalet, lavabo ve abdest alma musluklarımızın düzenlemesini yapacağız. Camimizin iç ve dış restorasyonunda yapılacak en iyi çalışmayı yapmaya çalıştık. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Allah yardım edenlerin hayrını kabul etsin.

Camimiz Elazığ’ın en eski camilerinden biridir. 1950 yılında inşa edilmiş. Harput’tan şehir buraya iner inmez bu camiyi yapmışlar. Biz bu eseri bizden sonraki nesile aktarmayı düşündük. Genel istek de bu şekildeydi. Biz de aslına uygun restore ettik. Genelde Elazığ malzemesini kulandık. Dışarıda gördüğünüz kesme taşlar Elazığ’ın öz malı. İçeride ise hat sanatını ortaya çıkarmaya çalıştık: Ahşap ağırlıklı tavan yaptık. İnşallah Allah rızası için yaptığımız bu işte Cenabı Allah razı olur. Yardım edenlere de çok teşekkür ediyoruz. Camimizde İlk defa bu kadar ciddi anlamda bir restorasyon yapıldı. 4 duvar kaldı. Dört duvarın dışında içi dışı, çatısı, minaresi tamamen elden geçti. Sağlamlığı konusunda da bilim adamlarının görüşü doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. Biz yardım konusunda gerekli ilgiyi gördüğümüzü düşünüyoruz: İnşallah bu ilgi birazda çevre düzenlemesi konusunda devam ederse çok iyi olacak.” dedi.

07 Nis 2014 - 14:22 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.