YENİ HEDEF ELAZIĞ’ IN “TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ” OLMASI

Harput’ un “UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi” ne girmesinden sonra şimdi hedefimiz Elazığ’ ın “Türk Dünyası Kültür Başkenti” seçilmesidir.

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Elazığ’ ın 2023 yılı için Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi konusunda Ankara’ da “TÜRKSOY” ile görüşmeler yaptı. Bununla ilgili olarak 27.03.2020 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ na başvurularak; “Uluslararası Hazar Şiir Akşamları” ile Türk Dünyası kapısını açan ve “Şiirin Başkenti” olarak anılan Elazığ’ ın “Türk Dünyası Kültür Başkenti” olmasını hak ettiğini, bu nedenle 2023 yılında seçimin bu doğrultuda gerçekleşmesi dile getirildi. Bakanlığın oluru ile bu dileğimizin “Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi” “TÜRKSOY” a iletilmesi istendi.

Zengin Türk kültürünün dünyaya tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını sağlamak, kültürel faaliyetlerin geniş kitlelere ulaştırılmasına katkı sunmak amacı ile kurulmuş olan “TÜRKSOY” un önerisi ile hayata geçen bir program çerçevesinde 2012 yılından beri her yıl Türk dünyasından bazı şehirler Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak seçilmektedir. Bugüne kadar, 2013 yılında Eskişehir, 2018 yılında Kastamonu Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak seçildiler.

2023 yılında sıranın Türkiye’ ye gelmesi nedeniyle gündeme getirdiğimiz bu projenin başarıya ulaşması için bütün şehrin tüm kurum ve kuruluşlarının, üniversitenin, sivil toplum kuruluşlarının ve kişilerin destek vermesini bekliyoruz.

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfının şehrimize bir marka olarak kattığı “Harput Senfonisi” ve Harput’ un UNESCO sürecinin, Türk Dünyası Kültür Başkenti ile taçlandırılmasını arzu ediyoruz. Böylece yeni bir marka ile Elazığ’ ın prestij ağını genişletmek istiyoruz. Dolayısı ile bunun yeni bir hedef olarak kabul edilmesini istiyoruz.

Sonuç olarak, Elazığ’ ın kültür ve sanatla anılması tek dileğimizdir.

“Birlikte ses çıkarmalıyız.

Birlikten güç doğar.”

04 Ağu 2021 - 17:13 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.