Yeşiltepe sakinleri artık su sorunu yaşamayacak

Elazığ’ın sürekli göç alan Gümüşkavak Mahallesi Yeşiltepe bölgesinde ikamet eden semt sakinleri bundan sonra su ile ilgili bir sıkıntı yaşamayacak.

Elazığ’ın sürekli göç alan Gümüşkavak Mahallesi Yeşiltepe bölgesinde ikamet eden semt sakinleri bundan sonra su ile ilgili bir sıkıntı yaşamayacak.

Yeşiltepe mevkiinde 100 kadar mesken mevcut depoların kod seviyelerinin üstünde kaldıkları için su alamıyor ve büyük sıkıntı yaşıyorlardı. Elazığ Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bu bölgedeki problemi çözmek için bir adet 100 m³’lük su deposu ve bir adet 175 metre derinlikte derin kuyu açarak enerji nakil hattını da inşa ederek su sıkıntısını giderdi.

Gümüşkavak Mahallesi Yeşiltepe bölgesinde gerçekleştirilen törene Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Başkan Yardımcısı Şükrü Köse, İşletme ve İştirakler Müdürü Haluk Harun Tuzsuzoğlu ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan katıldı.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu “Su medeniyettir, susuz hayat olmaz” diyerek, Yeşiltepe sakinlerinin artık su sorunu ile karşı karşıya kalmayacağını belirtti. Başkan Selmanoğlu yeni su kuyularının hayırlı olmasını diledi.

Gümüşkavak Mahalle Muhtarı Ahmet Gül Belediye ekiplerine yürekten teşekkürlerini belirterek açıklamasında şunları söyledi:

“Yaşanan su sorunu Başkanımızın ve ekibinin sayesinde çözüme ulaştı. Sondaj çalışması ve yine yapılan su deposu sayesinde İşletme İştirakler Müdürlüğümüzün ekipleri burada yoğun bir çalışma sarf ettiler. Şimdi su sorunumuz çözüldü. Başkanımız sağ olsun seçimden önce bize bir söz vererek az hizmet gelen mahallelere daha çok hizmet yapacağım demişti. Biz mahallemizde bu hizmetleri ziyadesiyle görüyoruz. Bu nedenle Başkanımıza yine çok teşekkür ediyorum. Belediyeye gittiğimizde Birim Müdürleri, Başkan Yardımcıları, belediye personeli bize yakın ilgi gösteriyorlar. Biz Başkanımızın şahsında onlara da teşekkür ediyoruz. Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadığı için kendilerine teşekkür ediyor, saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.”

Yeşiltepe bölgesi sakinleri ise Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve ekibine teşekkür ederek açıklamalarında şunları söylediler: “Küme evlerinin su sorunu vardı şimdi belediyemizin başarılı çalışmalarından dolayı su sorunumuz çözülmüş oldu. Belediye Başkanımıza yaptığı hizmetten dolayı çok teşekkür ederiz kendilerine minnettarız. Zaten belediyenin hizmetlerinden gayet iyi faydalanıyoruz.”

Elazığ Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Haluk Harun Tuzsuzoğlu ise şehrin genelinde ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü Yeşiltepe bölgesinde ise büyük bir soruna kalıcı çözüm getirdiklerini belirterek açıklamasında şunları söyledi: “Belediye Başkanımızın talimatları çerçevesinde, Gümüşkavak Mahallesi Yeşiltepe mevkiinde ki içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları ile bölge sakinlerinin su sorunu yaşamaması için yeni depo inşaatımız tamamlandı. 100 tonluk içi fayansla döşeli ve son model bir depomuzu kısa sürede bölge sakinlerimizin hizmetine sunduk. Bununla birlikte depodan uzaklığı 1 km mesafede olan 175 metre bir kuyu ve bu kuyudan yaklaşık saniyede 7 - 8 litreye kadar su alıyoruz. Tabi bu aldığımız suyu terfi hattıyla depomuza ulaştırdıktan sonra tekrar yeni bir terfi hattıyla Yeşiltepedeki vatandaşlarımızın evlerine ulaştırmak için yaklaşık 5 km’lik şebeke döşedik. Şebeke döşemeleriyle birlikte Yeşiltepe mevkiinde bulunan yaklaşık 100 meskendeki içme suyu çalışmalarımızı bitirdik. Bununla birlikte daha önceden eski karaçalı şebekesini, karaçalı suyunu yeni şebekeye aldıktan sonra buradaki şebekeyi içme suyu olarak kullanıyorduk. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarla eski karaçalı şebekesini de yenileyip yaklaşık 200 meskeninde basınç problemini gidermek ve Yeşiltepe halkına suyu rahatlıkla ulaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Elazığ Belediyesinin hizmette sınır tanımadığını, eşit hizmet mantığıyla çalışmalarını gerçekleştirdiğini, şehri bir bütün olarak ele aldıklarını belirten Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise açıklamasında şunları söyledi: “Bugün Yeşiltepe sakinlerine müjdeli bir haber vermek için buradayız. Göreve geldiğimiz zaman Yeşiltepe mevkiinin yollarını olmadığına şahit olmuştuk. Yol medeniyet ilkesinden hareketle sakinlerimizin yollarını yaparak buradan işe koyulduk. Özellikle burada oturan hemşerilerimiz son zamanlarda su sıkıntısının olduğunu bizlere iletince bizlerde hemen yola koyulduk ve sorunun çözümü için kollarımızı sıvadık. İşte bugün burada toplanmamamızın sebebi Yeşiltepe sakinlerine suyu sorunsuz bir şekilde ulaştırmaktır. İnsan su ile var olmaktadır ve susuz hayat düşünülemez. Çalışmalarda emeği geçen başta İşletme ve İştirakler Müdürümüz Haluk Harun Tuzsuzoğlu’na, Elazığ’ı karış karış bilen şefimiz Fethi Ahmet Özdemir Bey’e ve ekibimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hemşerilerimizin huzurlu bir hayat sürebilmesi için mücadelemizi süreceğiz. Kendilerinden aldığımız büyük teveccüh ile bizler daha tempolu bir şekilde çalışmalarımızı süreceğiz.”

01 Eki 2009 - 19:41 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.