YILDIRIM GÖREVE BAŞLADI

13 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne atanan Enis Yavuz Yıldırım göreve başladı.

YILDIRIM GÖREVE BAŞLADI
YILDIRIM GÖREVE BAŞLADI
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde düzenlenen törenle görevi Yunus Alkaç’tan devralan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım yaptığı konuşmada ceza infaz kurumlarının yönetiminin dünyanın her yerinde hassas bir konu olduğunu dile getirdi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, “Devlet nöbet değişimi esasına göre işler. Ceza infaz kurumları Adalet Bakanlığı içerisinde özellikli bir alan olması itibarıyla başta personelin moral, motivasyonu, beklentileri olmak üzere gündelik işleyişin ötesinde sürekli gelişmesi, geliştirilmesi gereken bir alan. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Adalet Bakanımıza bizleri bu göreve layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Genel Müdür Yıldırım, konuşmasında selefi Yunus Alkaç’a yaptığı özverili çalışmalar için teşekkür etti.

“NÖBET DEĞİŞİMİ SAĞLIYORUZ”

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünü bir gemiye benzeten Alkaç, “Bu devasa gemiyi usta bir kaptana hasarsız bir şekilde teslim etmek gibi bir fırsat yakaladık. Bugün itibarıyla geldiğimiz noktada da Sayın Bakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, tensipleriyle bu nöbet değişimini sağlıyoruz.” dedi. Konuşmasının ardından mesai arkadaşlarından helallik isteyen Alkaç, halefi Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve Genel Müdürlük çalışanları tarafından kurumdan uğurlandı.

CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ATANAN ENİS YAVUZ YILDIRIM KİMDİR?

1968 yılında Elazığ'da doğan Enis Yavuz Yıldırım; ilk, orta ve lise öğrenimi Elazığ'da tamamladıktan sonra 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

1991-1993 yılları arasında Elazığ Adliyesinde Hâkimlik, Savcılık stajını yaptıktan sonra, sırasıyla; Diyarbakır’ın Hani ve Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesinde Hakimlik, Sivas Divriği İlçesinde Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. Sırasıyla, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı, Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı ve Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunup 2011 Temmuz Kararnamesiyle Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Yıldırım, 2013-2017 yılları arasında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. 2017 yılından sonra Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri olarak atanan Yıldırım, 13 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne atandı.

15 Ağu 2022 - 16:25 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.