EN GÜZEL ÖRNEK

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizin doğumu vesilesiyle programların, konuşmaların, vaaz ve nasihatlerin bolca yapılacağı “Kutlu Doğum Haftasına” ermiş bulunmaktayız.

Elbette Peygamberimizi öğrenmek, anlamak ve anlatmak bir hafta ile sınırlı olamaz. Onu ve sünnetini, getirdiği ilahi kitabı her gün öğrenmek, anlamak ve anlatmak gerekir. Ancak bu hafta nedeniyle bir yoğunluk olur. Bu da güzel bir uygulamadır.

Şüphesiz Kur’an’da kendisinden en çok bahsedilen peygamber, Resulullah (sas)dir. Kur’an’da, onun güzel örnekliği, ona itaatin Allah’a itaat olduğu, onu sevmenin Allah sevgisini kazanmaya vesile olduğu ifade edilmiştir.

Allah Teâlâ’nın bu kesin emirlerine rağmen bazı insanların bize Kur’an yeter deyip Sünneti devre dışı bırakmalarının sinsi bir proje olduğunu anlatmaya gerek yoktur. Çünkü Peygamberi devre dışı bıraktığında ne İslam’ı yaşamak mümkün olur ve ne de Kur’an’ı tam olarak anlamak. Hatta yaptığı yorumlarla Kur’an’ın esas amacının dışına çıkıp yozlaştırır. Tevrat ve İncil’in metnini tahrif eden zihniyet, Kur’an’ın metnini değiştiremeyeceği için yorumlarla tahrife çalışacaktır.

Belki içlerinde iyi niyetli olup bu sinsi projeyi görmeyenler vardır. Onların bu yanlıştan bir an önce kurtulmaları için Allah’a niyazda bulunuruz.

Bize Kur’an yeter deyip hadisleri dikkate almayanlar acaba şu ayetleri nasıl anlıyorlar, merak ediyorum:

“Kim peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse, (bilsin ki) biz seni onlara bekçi göndermedik” (Nisa: 80)

“De ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” (Al-i İmran: 31).

Bu proje sahipleri, emir ve yasakların sadece Allah’a ait olduğunu, Resulullah (sas)in böyle bir yetkisi olmadığını iddia ederler. Bunlar, Hz. Peygamberin heva ve hevesinden konuşmadığını, aldığı vahiyle konuştuğunu görmezden geliyorlar. Ayrıca Hz. Peygamberin emrettiği, yasak, helal ve haram kıldığı hususu açıkça belirten şu ayeti anlamıyorlar mı veya nasıl anlıyorlar gerçekten çok merak ediyorum:

“Yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılı buldukları o elçiye, o ümmî Peygamber'e uyanlar (var ya), işte o Peygamber onlara iyiliği emreder, onları kötülükten meneder, onlara temiz şeyleri helâl, pis şeyleri haram kılar. Ağırlıklarını ve üzerlerindeki zincirleri indirir. O Peygamber'e inanıp ona saygı gösteren, ona yardım eden ve onunla birlikte gönderilen nûr'a (Kur'an'a) uyanlar var ya, işte kurtuluşa erenler onlardır” (A’raf: 157)

Bu hususlarla ilgili Kur’an’da bulunan çok sayıdaki ayetlerden sadece üç tanesini sundum. Buna rağmen bir Müslümanın Sünneti dışlaması, onu iman dairesinin dışına çıkarır ve korkunç sonuçlara götürür.

Allah Resulü (sas) de bu tür düşünenleri 1500 yıl önceden şöyle uyarıyor:

“Süslü koltuğuna oturmuş adama, benim hadislerimden birisi okunur da o (kişi)nin, vaziyetini hiç bozmadan “Bizlerle sizler arasında Allah Teâlâ’nın Kitabı vardır. Onda bulduğumuz helal şeyleri, helal sayarız, haram olarak bulduğumuz şeyleri de haram kabul ederiz” diye bilme zamanı yaklaşmıştır. Sizleri ikaz ediyorum! Resulullah (sas)in haram kıldığı şeyler Allah’ın haram kıldığı şeyler gibidir” (İbn Mace, 12 nolu hadis). Hadis bize, Kitap ve Sünnet arasında bir ayrımın yapılamayacağını çok net söylemektedir.

Şimdi siz söyleyin! Bu ayetler ve hadise rağmen hala Kur’an bize yeter deyip Sünneti devre dışı bırakmak, İslam’ı yozlaştırmak ve Müslümanları dinden uzaklaştırmak için kurulmuş en sinsi tuzak değil de nedir?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Resul Şahin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler