Afganistanlı 6 bin 846 kaçak göçmen ülkesine döndü

Türkiye'ye İran üzerinden yasa dışı yollarla giren Afganistan uyruklu 6 bin 846 kaçak göçmen ülkelerine geri gönderildi.

Türkiye’ye İran üzerinden yasa dışı yollarla giren Afganistan uyruklu 6 bin 846 kaçak göçmen ülkelerine geri gönderildi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son dönemde Türkiye’yi umut olarak görerek İran üzerinden yasa dışı yollarla ülkeye giren Afganistan uyruklu düzensiz göçmenlerin başta Erzurum ve Ağrı olmak üzere bölge illerinde kolluk birimlerince yakalandığı belirtildi.

Yaşanan akınların önlenmesi amacıyla gerekli idari kararlar ve parmak izi kayıtları alınarak işlemleri tamamlanan ve seyahat belgeleri temin edilen Afganistan uyruklu 6 bin 846 düzensiz göçmenin Erzurum, Ağrı ve İzmir’den Kabil’e düzenlenen 9 charter seferine ek olarak tarifeli uçuşlarla ülkelerine dönüşlerinin sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, önümüzdeki günlerde planlanan 4 charter seferiyle Afgan göçmenlerin ülkelerine güvenli bir şekilde dönüşlerinin sürdürüleceği de kaydedildi.

17 Nis 2018 - 10:26 Erzurum- Gündem

Mahreç   Erzurum


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.