AK Parti Erzurum İl Başkanı Öz'den Kadir Gecesi mesajı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 'Kadir Gecesi; Kur'an-ı Kerim'i anlamak ve daha iyi yaşamak için önemli bir fırsattır' dedi.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Kadir Gecesi; Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve daha iyi yaşamak için önemli bir fırsattır” dedi.

Başkan Öz, yayımladığı mesajında, şu görüşlere yer verdi:

“Mübarek Ramazan ayı içerisinde çok farklı bir öneme sahip olan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bilindiği gibi bu mübarek gecede Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim, Fahri Kâinat Efendimiz, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e (S.A.V.) gönderilmiştir. Cenab-ı Hak, Kadir Suresi’nde şöyle buyurmaktadır; ‘Şüphesiz, biz onu (Kur’an-ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.’ Kadir Gecesi emsali olmayan bir gecedir. Bu kutlu gece, feyiz ve bereketin, rahmet ve mağfiretin nihayetsiz bahşedildiği bir gecedir. Bu gece, Hira Dağı ufuklarında beliren İslam güneşinin tüm yeryüzünü kuşattığı gecedir. Bu gece; imana ve merhamete sarılma gecesidir. Kadir Gecesi’ni, Kur’an-ı Kerim’in kıymetini bildiğimiz müddetçe ihya etmiş oluruz. İslam âleminin ve aziz hemşehrilerimin Kadir Gecesi mübarek olsun. Bu vesileyle her bir karış toprağı şehit kanıyla sulanmış Anadolu’yu bize vatan yapan kahramanlarımızı saygı, minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.”

10 Haz 2018 - 13:34 Erzurum- Gündem

Mahreç   Erzurum


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.