Ilıcalı: 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi trafik terörünü de çözecektir''

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, TBMM' de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini, Trafik Güvenliğini, Erzurum 2026 Kış Olimpiyatları sürecini ve gündeme ilişkin önemli başlıkları değerlendirdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, TBMM’ de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini, Trafik Güvenliğini, Erzurum 2026 Kış Olimpiyatları sürecini ve gündeme ilişkin önemli başlıkları değerlendirdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası olduğunu hatırlatarak Türkiye’de 2017 yılında meydana gelen trafik kazası istatistiklerini açıkladı.

Geçen yıl meydana gelen 410 bin 367 trafik kazasında, 3 bin 530 kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirten Ilıcalı, "Ben buna trafik kazası değil, trafik terörü diyorum." diyerek dünya çapınca trafik kazaları sonucu saatte 158 kişinin, her 3 dakikada ise bir çocuğun hayatını kaybettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, trafik terörünü de çözeceğini vurgulayan Milletvekili Ilıcalı, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile trafik terörünün çözüleceğine inanıyorum. Cumhur İttifakı’nın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ön planda tutacağı bir konu olsun. Bu iş bir hükümet projesi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, önemli bir projesi. Bunun seçim beyannamesinde de yer alması için Sayın Başbakanımıza bu konuyla ilgili bir öneride bulundum. 24 Haziran seçimlerinde bu konuya ilişkin beklentim çok yüksek" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin son 15 yılda ulaştırmada önemli işler yaptığını dile getiren Ilıcalı, yapılan 20 bin kilometre bölünmüş yol ile ölümlü trafik kazalarında yüzde 70 azalma sağlandığını, Türkiye’nin hızlı tren işletmeciliği yapan dünyada 8. Avrupa’da ise 6. Ülke olduğunu belirtti.

Trafik kazalarının önlenmesi konusunda önerilerini de sıralayan Ilıcalı, "Denetimde yeni nesil teknolojileri kullanacağız, 7/24 hız ölçümü yapacağız. İleri iletişim teknikleri kullanarak eğitim ve bilinçlendirme ile yasal düzenlemeleri yapalım." diyerek trafik kazalarında insan faktörünün yüzde 99 olduğunu kaydeden Mustafa Ilıcalı şöyle devam etti: “Sürücü, yolcu ve yaya olarak hata yapıyoruz. Araç ve yolun payı o kadar küçük ki yani bir bile diyemeyeceğiz. Son 10 yıla baktığımızda bu hiç değişmiyor, insanlar hata yapıyor" diye konuştu.

Erzurum’un, 2026 Kış Olimpiyatları için aday 7 şehir arasında bulunduğunu aktaran Ilıcalı, diyalog sürecinden bahsederek Uluslararası Olimpiyat Komitesi Uzmanlarını Erzurum’da misafir ettiklerini, görüşmelerin umut verici olduğunu ve heyetin Erzurum’dan memnun ayrıldığının altını çizdi.

Dünyaca ünlü Nusr-et Restoranları sahibi Erzurumlu iş adamı Nusret Gökçe’nin, doğduğu Şenkaya-Paşalı Mahallesinde yaptırdığı külliyenin yapım aşamasında kendisine bürokratik destek sağladığını anlatan Mustafa Ilıcalı, geçen yıl inşaatına başlanılan külliyenin tamamlandığını ve 16 Mayıs Çarşamba günü açılışının yapılacağını duyurdu. Ilıcalı, yapılacak açılışa ve İftar Programına tüm basın ve milletvekillerini de davet etti.

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Mustafa Ilıcalı, İYİ Parti’ye geçen CHP’li 15 milletvekilinin tekrar partilerine dönmesini nasıl değerlendirdiği sorusunu şöyle cevapladı:

"TBMM’yi en saygın kurum yapmalıyız. Bunun için de atacağımız her adım, yapacağımız her şey çok önemli."

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, Cumhurbaşkanı adaylarını ziyaretini nasıl değerlendirdiği sorusuna ise Ilıcalı, "Bence çok güzel bir hareket. Bu görüşmelerde de vatandaşa daha fazla güven gelir, huzursuzluktan kaçınılmalıdır" karşılığını verdi.

11 May 2018 - 14:25 Erzurum- Gündem

Mahreç   Erzurum


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.