ETSO BAŞKANI VE ELAZIĞ

Allah tekrarını yaşatmasın; 24 Ocak depreminde yaşadıklarımızı unutmadık.

Birlik ve beraberliğimizin bir kez daha tesisi için önemli bir rol oynadı yaşanan afet.

Herkes tek yürek tek nefes oldu aylarca.

Bir taraftan yaraları sararken diğer taraftan barınma ve beslenme konusunda seferber oldu bütün kurum, kuruluş ve şehrin yerel aktörleri.

Bunlardan biriydi ETSO ve Yönetim Kurulu Başkanı…

Odasında anında kriz masası kurup durumdan vazife çıkarmıştı kendisine ve yol arkadaşlarına.

Kriz masasının bir köşesinde Kızılay temsilcisi gibi diğer köşesinde Think Thank kuruluşlarının yöneticisi gibi fikirler üretiyordu şehir adına.

Yaşanan kriz nasıl olsa bir şekilde atlatılacak ama önemli olan krizi fırsata çevirmektir diyor, bu bağlamda; “Afet Bölgesi” tezini dillendiriyordu televizyon programlarında.

O gün serdettiği düşünceleri dikkate alınsa, kendisine konulan ambargoya halk tarafından tepki gösterilse idi şehir şu anda olduğu gibi içler acısı bir durumda olmayacaktı.

İştiyakını kırdılar, hevesini kursağında bıraktılar çalışma azmini akamete uğrattılar.

Özellikle, “Her şeyin en iyisini biz biliriz” mantığında olan şehrin siyasi aktörleri Sayın Arslan’ı adeta tu kaka ilan ettiler.

Serdettiği düşüncelerinin kıymet-i harbiyesi yoktu onlar için.

Onlara göre Sayın Asilhan Arslan CHP’liler ağzıyla konuşarak prim yapma peşindeydi.

Bakanlar bile şehrin dinamikleriyle bir araya geldiklerinde Sayın Arslan’a farklı muamelelerde bulunuyor, anlattıklarını dikkate almadıkları gibi fikirlerine de olumsuz nazirelerde bulunuyorlardı.

O günlerde Sayın Arslan iki Bakanın bulunduğu bir toplantıda kıymetli bir öneride bulunmuş ve DASK Bütçesinin bir bölümünün Elazığ’a ayrılması fikrini salık vermişti de İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu muteriz olmuş, “Öyle kolay ise kendi şirketlerinin bütçesinden belirli bir oranda Elazığ’a bağışla” diyerek karşılık vermişti.

Yine o günlerde dönemin Bakanlarından Sayın Berat Albayrak Elazığ’a geldiğinde Ticaret ve Sanayi Odasına yapacağı ziyaret iptal edilerek ETSO Başkanı adeta yalnızlığa itilmişti.

Aynı süreçte yapılan bir toplantıda Bakan Sayın Soylu tarafından ağır eleştirilere maruz kalan ETSO Başkanı ne yazık ki söz konusu toplantıda bulunan şehrin birçok STK Başkanı tarafından da yalnız bırakılmıştı.

Devam eden günlerde bir projeyi arz etmek için Sayın Soylu ile randevulaşmıştık.

Valilik Makamındaki tanışma esnasında Sayın Soylu; şakayla karışık; “Demek Nafiz Koca sensin, bugünkü yazında sağlam çakmıştın.” Deyince meseleyi anlamış ve aynen şunları aktarmıştım…

“Sayın Bakanım takdir edersiniz ki Sayın Asilhan Arslan da bu şehrin bir seçilmişi ve şehrimizin sevilen sayılan simalarından biridir. Yazdıklarımın arkasındayım. Çünkü birlik beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Sayın Arslan'a yapılanları tasvip etmiyoruz.”

Bakan Sayın Soylu bu aktarımlarımdan sonra gerçekten soylu bir davranış sergileyerek gülümseyip konuyu kapatmıştı.

Aradan iki buçuk yıl geçiverdi.

Hafta sonu ETSO Başkanı yazılı bir açıklama yaparak, yeni dönem seçimlerinde Elazığ TSO Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Gerekçe olarak sağlık problemlerini öne sürmüştü.

Allah ivedilikle hayırlı şifalar versin.

Memlekete birçok hizmeti olan genç bir hemşehrimiz: Sayın Arslan.

Eksiklikleri olabilir ama özelde, yönettiği Ticaret ve sanayi Odasına, genelde Elazığ’a büyük katma değerler sağladığını kimse inkar edemez.

Gerek genç ve dinamik oluşu, gerek vizyonu gerekse karizması siyasette birçok insan tarafından tehdit ve tehlike olarak görüldü.

Yeniliklere açıktı. İnovatif bir yönetim modeli geliştirmişti.

Depremden önce Oda olarak çıkartmış olduğu şehrin Master Planı hayata geçirilmiş olsa idi, Elazığ belki de bugün çok farklı bir yerde olabilirdi.

Ekip ruhu ile geliştirdikleri şehrin Stratejik Vizyon Planı başlı başına bir emeğin ürünüydü.

Her şey bir tarafa eleştiri kültürü vardı Sayın Arslan’da.

En son maden ihalesi konusunda çok ağır şekilde eleştirdiğimiz halde eleştirilerimizi saygıyla karşılaması Sayın Arslan’ın asilliğinin göstergesiydi.

Şimdi çekildi seçilmişlikler sahnesinden, sağlığı için kendisiyle baş başa kalmayı tercih etti.

Gerek insani vasıfları gerekse sosyal hayattaki içtimai durumları açısından değerlendirildiğinde Sayın Asilhan Arslan bu şehir için her zaman bir değerdir, değer olarak kalmalıdır.

Şehrin en büyük STK’sının başında olması şart değil, Sayın Arslan’ın bir an önce sağlığına kavuşup siyaset sahnesindeki yerini alması gerekmektedir.

Kendisi yorulmuş olabilir, bazı şeylerden bıkmış usanmış olabilir ama önemli değil.

Bu yol meşakkatli olsa da, sağlık problemleri yaşasa da; biz büyük çınarların küçük yıldırımlarla düşmeyeceğine olan inancımızla Sayın Başkanımızı daha farklı kulvarlarda görmek istiyoruz.

Sayın Arslan’a sağlık ve huzur temennisiyle hayırlı şifalar diliyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Nafiz Koca - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler