EVET, YARIN ÖNEMLİ BİR GÜN VE TOP SİZDE

Depremin olduğu günden bu yana, özellikle de TOKİ mağduriyetlerinin yaşandığı her konuda sizler adına araştırdık, sizler adına sorguladık, sizler adına yazdık çizdik.

Yeri geldi sizler için en yakın arkadaşlarımızı bile kırdık.

Yöneticilerimizden bir çok dostlarımız da sıkıntılarınızı dile getirdiğimiz için içten içe bize bilendiler, buğz ettiler.

Hiç ummadığımız yerlerden yaralar aldık.

Kırılan dostlarımızın aylardan beri gönül kırgınlıklarını yaşadık da yine de halimizden şikayetçi olmadık çünkü hakkın yanında olmamız gerekiyordu.

Mağdurların yanında olmak onların sıkıntılarını dile getirmek zorundaydık.

Şahsım ve her iki gazetem adına bu konuda vicdanen de rahatım gönül olarak da.

Çünkü gördüğümüz hiç bir yanlışı hiç bir eksikliği Allah şahidimizdir görmezden gelmedik, kayıtsız kalmadık.

Ama bütün bunlara rağmen yaşanan sıkıntılarda sizler tarafından günah keçisi olarak görüldük.

Basın neredesiniz diyenlere bir yıldan beridir yapmış olduklarımızı kanıtladık ama yine de bizi takip etmiş olsaydınız bugün bizi suçlamazdınız diyerek ezip dökmedik.

Mustafapaşa Mahallesi başta olmak üzere TOKİ'nin yapmış olduğu bütün ayıplı yapıları, bir sedyenin veya bir tabutun bile dönemeyeceği 1,20 CM genişliğindeki koridorlara sahip ve bir katta 9 dairenin olduğu uydurma binalardan Elazığ kamuoyu bizim yayınlarımız sayesinde haberdar oldu.

Uzun lafın kısası bizler basın olarak bugüne kadar hep sizler için elimizi değil bütün gövdemizi taşın altına koyduk.

Yeri geldi bizi arpası kesilmekle suçladılar, yeri geldi iktidar karşıtı gazeteci yaftasıyla etiketlediler.

Hiç birine aldırmadık aldırmayacağız da.

Çünkü görevimizin bilincinde işimizin peşinde koştuk koşturduk hep.

Şimdi sıra sizde.

Bakın yarın TBMM Deprem Komisyonu üyeleri bir dizi incelemede bulunmak üzere Elazığ'a gelecekler.

Bu komisyonun şehrimize gelmesi kadar gördüklerini rapor etmeleri de önemli.

Bizler basın mensupları olarak elimizden geldiğince onların raporlarına yaşamış olduğumuz bütün bu sıkıntıları ve insanlara ev yaptık diyerek sundukları ucubeleri anlatıp o dar koridorlu uydurma binalara götürmeye çalışacak Sayın Cumhurbaşkanımızın dikkatleri çekecek reflekslerde bulunacağız.

Ancak burada en büyük iş siz değerli hemşehrilerimize düşüyor.

Mağduriyetlerini basını suçlayarak dile getiren siz değerli Elazığlılar yarın siz siz olun bütün programlarınızı iptal edin ve bu komisyon üyelerinin yanında olun.

Bu komisyon önemli, tutacakları raporlar da önemli.

Dolayısıyla raporlarını doğru düzgün ve detaylı tutmaları için bir gününüzü bu değerli komisyon üyelerine ayırın.

Ayırın ki biz gazeteciler de sizlerin samimiyetinize ve hakkınızı nasıl aradıklarınıza şehadet edip bundan sonra daha bir azim ve şevkle sizin için sahalarda koşturalım.

Aksi takdirde dışarıdan gazel okumuş olacaksınız ve sayıları çok az olan gazeteci arkadaşlarımızı da aman kendi hakkını savunamayan, kendi hakkını arayamayan insanlar için uğraşmaya değmez konumuna getireceksiniz.

Evet, yarın önemli bir gün.

Yarın hakkınızı arayacağınız bir gün.

Yarın başımızı hangi taşa vuracağız sorularına cevap alacağınız bir gün.

Siz siz olun yarını iyi değerlendirin.

Çoluğunuzla çocuğunuzla, eşinizle, anneniz babanızla yarın bu programı takip eden komisyon üyelerinin yanında olun.

Aksi takdir de tren bir kez daha kaçacak ve şikayetlerinizi dinleyecek Allah'ın bir kulunu bile bulamayacaksınız.

Çünkü şikayet ettiğiniz her konuda tokat gibi suratınıza çarpacaklar ve; size bütün partilerden üyesi bulunan komisyonu ayağınıza kadar götürdük diyecekler.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Nafiz Koca - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

emrullah - gürsel erol büyük çaba harcayarak deprem komisyonunun elazığa gelmesini sağladı. tüm engellemelere rağmen..ak kara bu deprem komisyonunun raporu ile gün yüzüne çıkacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Mart 16:32
05

Gakgo - Komisyon başkanının bu günkü açıklamalarına bakılırsa vatandaş halinden çok memnunmuş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Mart 16:32
04

Hüseyin salman - Sayın başbakanım doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali varsın kovsunlar, kırılan, güvenen veyahutta gönül koyan varsın koysunlar, Allah için doğruya doğru diyemeyeceklerse iki elimiz yakalarındadır.Siz doğru gazetecilik adına elinizden geleni yaptınız, Allah sizlerden razı olsun.

Gel gör ki; bu çağrınıza kulak tıkayan, mangalda kül bırakmayan sessiz çoğunluk padişah ve fil meselesin de olduğu gibi arkasını dönüp sıvışacak veyahut ta görmedim ve duymadım diyerek kulağının üzerine yatacaktır,

Bizim davamız da, zihniyetinin de bellidir, siyaset ayrı şey, Elazığ'ımızın menfaati ayrı şeydir. Elazığ bu kadar sahipsizligi hak etmiyor, ne olur hangi siyasi düşüncede olursak olalım, gelin hep birlikte mazlumun, gariban ve gurebanın sesi olalım, bu bir anyasal vatandaşlık hakkı ise bundan daha ne doğal olablir.selam ve sevgilerimle Allah'a emanet olunuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Mart 16:32
03

ELİF yılmaz - Sevgili hocam Allah razı olsun Elazığın sorunlarını dile getiriyorsunuz.Elazığ dilsiz şeytan misali süs pus olmuş kimse konuşmuyor basın hakeza siyasilerden korkar olmuşlar hep arkadan konuşuyorlar 68 yaşındayım Elazığı hiç böyle görmedim kör etiler şu güzel şehrimizi son olarak ra toplu kura ile resmen insanları mahelelerinden dostlarından ayırdılar .Elazığ için ümit ve umutlar bitmiştir.Particilik yapmaya devam edelim benim partim yanlış yapmaz diyelim.Kalın sağlıcakla.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Mart 16:32
02

hüseyin - nafiz bey gelen heyetin nerede ne zaman olacağını nereden bilelim.ben rüstempada bekleyecem

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Mart 16:32
01

Nurhan Tekocak - Iyiki varsın Hocam Allah seninle beraber olsun inşAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Mart 16:32


Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler