GELENEKSEL, GEÇMİŞ Mİ DEDİNİZ?

Bazıları; bilmeden- ya da bilerek, ya da önyargı ile geleneklere, geleneksel olgulara, geçmişe, ecdada sınır koymuştur kendi kendine! Önyargılıdır; hatta kavgalıdır bu ifadelere, yaşanmışlara… Üstelik dinlemeden, araştırmadan, bağnaz ve önyargılı bir şekilde...

Bazıları da bu kavramları, olguları gericilik kabul eder! Hatta ilerici(!), batılı olmayı (!)kendi inanç ve kültürel değerleri kavgalı olmayı da bir marifet ve yol kabul eder.

Bazıları da ne oldum delisi olarak, sonradan görme bir halde bu kavramlara kendini kapatır, hatta bunlardan utanır maalesef!

Göz yumarak karanlıkta kalmak kişinin basiretsizliği ve kendine dünyayı karartmaktan başka bir şey değildir.

Göz yuman hakikate kör olur, devekuşu kendisini toprağa koyan gizlendiğini düşünüyorsa o kişi sadece gafil ve aldanmıştır.

Toprağa dikelen çöp meyve vermez.

Geçmişine sırtını çevirenin geleceği kör ve karanlıktır. Sadece bu kadar mı?

Geçmişe, geleneklere, ecdada, mukaddesata sırtını çevirmek ölümsüz mirası kaybetmek, yok olmak ve bedenen ölerek geride hoş bir sada bırakmadan toprak olmaktır; bir nesli de yok etmektir.

Gelenek-sel, geçmiş, ecdat en büyük yatırımdır, geleceğe umut ve ümitle bakmaktır.

Bugün teknolojinin, elektronikleşmenin, uzay çağının, yeniliklerin en ileri düzeyine rağmen hala insan mutsuzsa; bu hastalığın teşhisi insanın kendi değerleri, gelenekleri, geçmişi ile kavga etmesidir.

Bu hastalığın reçetesi de insana insan olduğu için; insan kainatın halifesi ve Allah’ın muhatabı olduğu için insana yatırım yapmaktır, insanın değerleri ile; geçmişi ile, geleneksel hadiselerle kavgadan vaz geçerek inanç- kültürel ve insani değerlere, hasletlere, hassasiyetlere, duygulara, samimiyete, adalete, sadakate, muhabbete, hürmete, birlikteliğe, liyakate, gönül iklimine kapılar açmak ve en büyük yatırımı da bu alanlara yapmaktır.

Başka?

Emanete, vekalete, teslimiyete, temsiliyete, geride ölümsüz mirasa, güven ve itibara, hasbiliğe… önem vermektir.

İşte İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği farklı bir bakış ve anlayış ile sayıdan çok kalite anlayışı ve yukarıda sayılan ifadeler doğrultusunda evrensel değerlere açık, batı kompleksinden uzak, kendi değerleri ile barışık ve insana verdiği önem doğrultusunda amaç, vizyon, slogan, icraat ve farkındalığı ile son on yıla değil; geleceğe, geçmişe ve geride hoş bir sada bırakma anlayış, azim, gayreti ve samimiyeti ile benden içeri ben ve biz birlikte Güçlüyüz proje ve anlayışı ile devam ediyor.

Bu anlamda topluma, insanlara, kurumlara, sivil inisiyatife örek olan bir bakış anlayışı ile 2014 yılında Geleneksel Çocuk Oyunları ile başlama fitilini ateşlemesidir. O adım ve proje çok önemliydi ve birçok hayırlara, faaliyetlere, anlayış ve uygulamalara vesile oldu.

Ve yıl 2020 sonu. Dünyada adeta birçok alanda felaket yılı ve özellikle dünyayı kavuran Covid19 hastalığına, boş vakitlere, sağlıklı ilişkilere, çocuklara ve gençliğe verilen zararlara dikkat çekmeye, sokağın risklerine, teröre, internetin kucağına ve demir bir hayata teslim olmamak; geçmiş ve gelenekle yeniden bütünleşmek için önce Geleneksel Türk Çocuk Oyunları Projesi Şenlikleri için pandemi dönemi ve ramazan ayında Başkent’teydik.

Şimdi ise tarihi ve yeri önemli olan bir zaman diliminde, sınırların ötesinde iz bırakmak için, depremin ve pandeminin en kötü izlerini yaşayan Elazığ’da 23.06.2021 tarihinde Elazığ’da Kırklar Konteynır Kentinde olacağız inşallah.

Tarihi bir projeye davetimize ve birlikte güzellikleri paylaşmaya var mısınız?

Haydi hep birlikte, sınırların ötesinde…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yücel Can - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler