GÜNDEM DEĞİŞTİRME OPERASYONU

Algı yapan, insanların olanı değil, kendisinin ortaya attığı yalanı konuşmalarını ister. Çünkü halkın gerçeği konuşması işlerine gelmez.

Bu nedenle ortaya atılan veya söylenen her konuda, şu sorular sorulursa, niyet ve maksatları anlaşılmış olur:

  1. Konuşan kim, kimler servis ediyor?
  2. Neden şimdi? Neyi saklıyorlar?
  3. Bu, Kime yarıyor?

Son günlerde suni iki gündemle büyük bir skandal unutturulmaya çalışılıyor. Skandal şu:

Vekil Semra Güzel’in PKK karargâhında PKK kıyafetiyle bir teröristle olan silahlı fotoğrafı. Bu, milletimizde infiale sebep oldu. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin, tam da AYM’de kapatma davası görülürken böyle bir fotoğraf işine hiç gelmedi. “Aşktır, nişanlısıdır” demeleri işe yaramadı.

Yine HDP ile ittifak kuran, bu ittifak için, başta defalarca evet dediği tezkereye hayır diyerek Kandil’deki teröristten aferin alan ve daha birçok taviz veren CHP’nin de işine gelmedi. Çünkü bir tarafta ittifak, diğer tarafta bu fotoğraf. Bunun bir an önce gündemden düşmesi için bir şeyler yapması gerekirdi.

Bu durumda iş, fondaş medya, CHP ve HDP yandaşları gazeteci, siyasetçi, yorumcu ve trollere düştü. Öyle şeyler söyleyecek veya ortaya atacaklar ki, insanlar bu vekili değil, onların dediklerini konuşsunlar.

Önce Müslümaların sinir uçlarına dokunan bir olay, bir kadın şarkıcının, güftesinde Hz. Âdem ve Hz. Havva ile ilgili sarf edilen edepsiz ve ahmakça hakaretlerin bulunduğu şarkısı servis edildi.

Bu, biraz gündemi meşgul etti ama Müslümanların vakarı, “it ürür, kervan yürür” misali sağduyusu bir kınamayla gündemden düşürdü.

Bu sefer CHP’nin bir kanalında, halkın yüzde ellisinden daha fazla oyunu alan Cumhurbaşkanı ve makamına hakaret edildi. Bu edepsiz hakareti yapan, CHP’ye, “kitleleri etkilemek için çok büyük ve çok basit yalan söyle, onu sürekli tekrar et ve kitlelerin ona nasıl gerçekmiş gibi sarıldığını otur seyret” diyerek yalan söylemeyi tavsiye eden Sedef Kabaş idi. Suç ortakları da CHP’li vekiller ile CHP yandaşı bir sunucu.

Şimdi kimse kalkıp bana bunlar tesadüfen oldu demesin. Çünkü bu, bilinçli gündem değiştirme, Semra Güzel’le sıkışan HDP ve CHP’yi kurtarma operasyonudur. Öyle de oldu. HDP’li bayan vekilin skandalı gündemin gerilerine düştü. Belki bir müddet sonra da tamamen unutulur.

Bu tür suni gündemlere karşı yapılması gereken kınama ve varsa hukuki yollara başvurmadır. Aksi takdirde bu milletin esas gündemi unutulmuş olur. Onların amacı da bu değil mi?

25.01.2022

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Resul Şahin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler