GÜNDEM DIŞI: DEPREM KALINTILARI…

24 Ocak’ta yaşanan 6,8’lik depremin ardından tam bir yıl geçti ama yaralar halen sarılmaya devam ediyor.

Alanımız spor olduğundan köşemizde spor üzerine değerlendirmeler yapıyoruz ancak; yaşanan deprem ile ilgili sıkıntılar devam ettiği için deprem konusuna değineyim dedim. Merkezde tarihi değeri olan ve Türkiye’de minaresine asansör ile çıkılan tek Cami ünvanına sahip İzzetpaşa Camisi’nin tadilatı ne zaman yapılacak ve kısmende olsa ibadete ne zaman açılacak ?

6,8’lik deprem şehrimizin birçok noktasında hasara ve birçok vatandaşın evsiz kalmalarına neden oldu. AFAD tarafından konteyner kent oluşturup çok sayıda vatandaşın konuk sıkıntısını giderse de ilerleyen günler ve aylarda sıkıntı halen devam etmekte. İzzetpaşa Camisi ile Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin son durumu hep ama hep merak konusu oldu. Deprem birçok olumsuzlukları beraberinde getirdi ve sonuçlanma konusunda da hep ötelenip vatandaşın hem maddi, hem de psikolojik olarak sıkıntılar yaşamasına sebebiyet oldu.

Şimdi bu köşe yazısı da nereden çıktı diye söylemler olacaktır. Ancak bizim amacımız ilimizdeki olumlu ya da olumsuz durumları kaleme almak. Branşımız hasbelkader spor olsa da güncel durumları da dile getirmek.

Devlet yetkililerimiz bir an önce depremden doğan sıkıntıları çözüme ulaştırır düşüncesindeyiz. Çünkü mevsim olarak kış ayındayız ve ara ara depremlerinde devam etmesi vatandaşların psikolojisini iyiden iyiye boşmuş durumda.

VATANDAŞ REİS’İ BEKLİYOR…

Ülke genelindeki salgın hastalık ve akabindeki deprem Elazığlıları fazlasıyla sıkıntıya sokmuş durumda.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 24 Ocak’ta Elazığ’a gelmesi beklenirken vatandaşlar sıkıntılarının çözüme kavuşması konusunda desteğini arayacaklar.

Konutların tamamlanmaması, yıkımların bitmemesi, kiraların yüksek olması, kiralık evlerin olmaması, bir evde 2 ya da 3 ailenin ikamet etmek zorunda kalmaları, yapılacak olan evlerin kentsel dönüşüm ya da TOKİ kanalıyla yapımında ödenecek tutar gibi çok sayıda sorun Reis’in Elazığ’a gelmesiyle çözüm bulacağı temennisinde.

Gün birlik olmak günüdür ve vatandaşların sıkıntıları biran önce giderilmeli çünkü hava şartları gün geçtikçe kötüye gitmekte….

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Polat - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler