Vatandaşı Kandırıyorlar!

Elazığ Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fikret Çelik www.gunisigigazetesi.net’e özel açıklamalarda bulunarak esnafın durumunun günden güne kötüye gittiğini söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamalarda hükümeti ağır bir dille eleştirirken, esnafın yapılan zamlar karşısında eriğini ifade ederek, ekonominin bittiğine vurgu yaptı.

“ESNAFIN MAL ALIM GÜCÜ YOK”

Esnafların her şey kötüye gitse bile şükre alıştırıldığını belirten Başkan Çelik; “Esnaf arkadaşlar geldiğinde soruyorum durumunuz nasıl diye; Başkan kötü ama buna da şükür diyorlar.  Gün geçtikçe ekonomiden tutunda sermayesine kadar kötü. Eskiden büyük şehirlere mal alımına giden esnaflarımız şuan mal alımı bile yapamıyor. Eskinin 100 Bin TL sermayesi bugünün 10 Bin TL’si olmuş durumda. Ve şuan ki iktidar bunu umursamıyor.” dedi.

“ESNAF SAHİPSİZ”

Çelik, Kooperatif olarak birçok üyesine destek kredilerini ödediklerini ama yükselen faizler nedeniyle kredi taleplerinde azalmalar olduğuna dikkat çekerek açıklamalarında şunları kaydetti: “

Kredi faizleri şuanda çok yüksek. Hükümet her şeye zam yaptığı gibi faiz oranlarını da yükseltti. Elazığ iyiye gitmiyor arkadaşlar. Vatandaş eskiden her yere girip çıkıp rahatlıkla yerken, şuan hiçbir şeyi almaya güçleri yok. Bu durum hükümetin ve milletvekillerin umurunda bile değil. Televizyonlara çıkıp şartlarımız iyiye gidiyor diyerek vatandaşı kandırıyorlar. Esnaf sermayesini ve gücünü kaybediyor. Adeta sahipsiz kalmış. Şimdiye kadar Uluova, Kuzova vardı, Elâzığ ekonomisine katkısı vardı buraların. Ama şuan onlarda yok. Allah bu millete yardım etsin.” İfadelerini kullandı.

21 Kas 2023 - 15:18 - Gündem

Muhabir  Hülya Taş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Hamza Sert - Esnaf sahipsiz diyorsun 40 küsür senedir bu görevi üstlenmişsin ,peki sormazlarmı adama niye sahipsiz bıraktın bizi ,öyle bir gücünde yoksa bırak yapma artık, başka adammı yok...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 15:30