İBLİS’İN ÇOCUKLARI

İnsanın nüvesi, tabiatı, mayası İslam fıtratıdır. Bu fıtrat, Yüce Allah’ın insana olan ihsanıdır. Ancak bu asil fıtrat, kişinin, gerek gördüğü eğitim ve gerekse çevresinin etkisiyle bozulabilir ki, insan o zaman İblisleşir.

Şimdi yeşil vatanımızın çeşitli bölgelerinde, aynı anda çıkarılan çok sayıdaki yangınlara bu gözle bakalım. Bizim canımız yanıyor, nefesimiz tükeniyor, insanlık ölüyor, canlılar yok oluyor deyip üzüntülere boğulurken, onlar bu yangınları çıkarıyor, çıkmaklı teröristleri teşvik edip “oh oldu” diyor.

İşte bu, onların, tıynetidir, mayasıdır, karakteridir. Bu, onların tam İblisleşmesidir. Çok daha ağır kelimeleri hak ediyorlar ama onu söylemeye ahlakım izin vermiyor.

Seyretmiş veya duymuşsunuzdur, Azerbaycanlı bir sunucu, ülkemizdeki yangın haberleri karşısında, “canımız yanıyor, ciğerimiz yanıyor, evimiz yanıyor, ülkemiz yanıyor” diye feryat ediyor. Bir tarafta böyle bir vicdan ve fıtrat, beri tarafta ekmeğimizi yiyip havamızı teneffüs ettiği halde, ormanlarımızı yakan, yakmaya teşvik eden, yangın çıkaran teröristlere “ateşin çocukları” deyip alkış tutan vicdansız nankörler var.

Dedim ya, biri insan, diğerleri insan değil. Elbette aralarında fark olacak. Biri zirvede, diğeri çukurda. Bunlar “insin şeytanı”dır. Bu ifadenin benim olmadığını anlamışsınızdır. Bu ifade Yüce Kitabımıza ait: “Şeyatunu’l-İnsi ve’l-cinni” insanlardan ve cinlerden olan şeytanlar.

Bu insan kılıklı acayip mahlûkları bir hayvana da benzetemeyiz. Çünkü o hayvana hakaret olur ve o hayvan da ahirette, bu haksızlıktan dolayı bizden hakkını almadan toprak olmayacağına inancım tamdır. Bu nedenle ben de, Yüce Kur’an’ın ifadesinden mülhemle bunlara “İblis’in çocukları” diyorum. Bu sözüm İblis’e hakaret değildir. Zira onların işi gücü, fitne ve fücurdur. İyilik onların semtine uğramaz.

Herkes kendisini kontrol etsin. Eğer bu yangınlar, yanan yeşil vatanımız karşısında, hayatını kaybeden kahramanlar karşısında, yanan hayvan ve haşerat karşısında, tükenen oksijen karşısında, daha açıkçası yanan geleceğimiz karşısında eğer canı yanıyor, ciğeri parçalanıyor, ruhu sıkılıp nefesi daralıyorsa, işte o insandır. Yok, böyle bir şey yaşamıyor, tersine seviniyorsa, hatta daha büyük felaketler olsun ki, Erdoğan baştan gitsin diye siyasi çıkar ve ikbalini, bu güzel ülkenin felaketi üzerine kuruyorsa, işte o, evet o, İblis’in katıksız bir çocuğudur. Bundan kimsenin şüphesi de olmasın.

İnsana acımayan, bebeleri dahi katleden, ormanlarımızı küle çevirerek nice hayvan, kuş, börtü böceği yakan bu teröristlere destek verenlere veya siyasi çıkarı için bunlara sessiz kalanlara, eğer insan diyen varsa, ahirette benim de, bu milletin de iki eli yakalarında olacaktır.

Büyük hasarla da olsa bu musibetleri de atlatacağız ama ne giden canlar geri gelir ne de yanan canlılar. Ormanlarımızın tekrar bu hale gelmesi en az 40-50 yıl sürer. Bu hakikatlere rağmen, eğer bu çakmaklı teröristleri, arkasındaki güçleri ve yerli destekçilerini unutursak, işte o zaman Nemrutlara fırsat tanımış ve İbrahimlere zulmetmiş oluruz. Çünkü Nemrutlar, İbrahimleri yakmak için her daim fırsat kollar.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Resul Şahin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Abdullah AYDOĞMUŞ - Kalemine kuvvet az bile yazmışsınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ağustos 10:31


Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler