Ağın festivali iptal edildi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Leblebi, Badem, Dut ve Pekmez Festivali, artan terör olayları nedeniyle iptal edildi.

Elazığ'ın Ağın ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Leblebi, Badem, Dut ve Pekmez Festivali, artan terör olayları nedeniyle iptal edildi.

Elazığ'ın Ağın Belediyesi tarafından 22 Ağustos'ta düzenlenecek olan geleneksel Leblebi, Badem, Dut ve Pekmez Festivali'nin artan şiddet ve terör olayları nedeniyle iptal edilmesine karar verildiği bildirildi. Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Vatanın her köşesine, ülkesine yürekten bağlı her ferdin yüreğine, al bayrağa sarılı vatan evlatlarının acısı kor gibi düşerken, memleketimizin üstünde karabulutlar dolaşıp, güvenlik güçlerimiz terör belasıyla mücadele ederken bu yıl ki festivali gerçekleştirmeye yüreğimiz el vermemektedir. Üzgünüz bu şartlarda festivalimizi gerçekleştirmeyi uygun görmüyoruz. Bu nedenle festivalimizi iptal ettik" dedi.

Başkan Serttaş, önümüzdeki yıl Türkiye'nin her türlü saldırıdan kurtulup birlik ve beraberlik içinde yönelen tehditler ortadan kalktığında bir araya gelip daha güzel günlerde dostluk ve barış ortamında festivalini gerçekleştireceklerini de kaydetti.

19 Ağu 2015 - 17:45 - Gündem

Mahreç   Bölgesel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.