Ağın, kaymakamıyla gelişecek

Konya Yunak kaymakamlığından, Ağın Kaymakamlığına atanan Fatih Cıdıroğlu yapacağı çalışmaları anlattı.

Ağın Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu gazetemizi ziyaret etti.

Cıdıroğlu, Ağın ilçesinin doğal ve kültürel güzelliklere sahip olduğunu belirterek, ilçenin bu güzelliklerini değerlendireceklerini söyledi.

Ağın’ın yöresel ürünlerine yönelik çalışmalar yapacağını dile getiren Fatih Cıdıroğlu, bununla birlikte turist akışının sağlanması için ilçede konaklama imkanlarının sağlanacağını anlattı.

Fatih Cıdıroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ağın’ı ‘sakin şehir’ programına almak için elimizden geleni yapacağız. Yerel ürünleri, doğal güzellikleri ve turizm altyapısıyla Sakin Şehir olmaya da müsait bir yer. Sakin Şehir programını hem Türkiye’den hem de farklı şehirlerden takip eden çok fazla kişi var. Badem Adası’nda ilk aşamada 40 kişilik konaklama için Öğretmenevi inşaatı yapıyoruz. Bunun haricinde bir yatırımcımız 20-30 dairelik bir bina yapıyor. Aynı zamanda binanın yanın butik oteller yapacak. Badem üretimi ile ilgili teşviklerimiz var. Ağınlılar badem ağaçlarını diktiler. Kaliteli bir badem üretimi var. Ağın leblebisi gibi bademi de inşallah öne çıkacak. Bunun haricinde Ağın beyaz üzümünün coğrafi işaretini almaya çalışacağız. Tarihi binaların yenilenme çalışmaları için uğraşıyoruz. Öğretmen Evi’ndeki amacımız hem günü birlik gelenlere kahvaltı imkanı sağlamak hem de dışardan gelenlere konaklama imkanı ile turizmi geliştirmek.”

24 Eki 2018 - 17:20 - Gündem

Mahreç   Bölgesel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.