İlmik ilmik Para kazanıyorlar

Elazığ`ın Sivrice ilçesinde Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan halı kursuna katılan kursiyerler dokudukları bir sıra ilmik için 1 TL alıyor.

Elazığ`ın Sivrice ilçesinde Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan halı kursuna katılan kursiyerler dokudukları bir sıra ilmik için 1 TL alıyor. Sivrice İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, yaptığı açıklamada, ilçede halk eğitim merkezinde açılması istenen kurslara yönelik yaptıkları anket çalışması üzerine halıcılık kursu açtıklarını, kursa 80 kişinin başvurduğunu, 20 kişiyi kura ile belirlediklerini söyledi.

Kurs açılması süresince il merkezinde faaliyette bulunan Dayılar Halıcılık Firması ile temasa geçerek halı tezgâhları temin ettiklerini ve ürünlerin pazarlanması konusunda anlaştıklarını ifade eden Dinler, 8 tezgahta çalışan kursiyerlerin halı yapımı sırasında bitirdikleri her bir ilmik sırası için 1 TL verildiğini, kursiyerlerin meslek edinirken para da kazandıklarını kaydetti.

Bir kursiyerin başladığı halıyı yaklaşık 2 ayda bitirdiğini, halıyı bitirmesi halinde eline ortalama bin 500 TL geçtiğini belirten Dinler, ``Bu işi öğrendikten sonra iki ay gibi kısa süre içerisinde bir halıyı tamamlamış olacaklar`` diye konuştu. Dinler, kursun açılmasında destekte bulunan Kaymakam Suat Yıldız`a teşekkür etti. Kursta usta öğreticilik yapan Songül Buldi ise kursa başlayanlara öncelikle iğne ve iplikleri gösterdiklerini söyledi. Kursiyerlere daha sonra yapacakları halı desenlerini tarif ettiklerini anlatan Buldi, ``zorluk çekmediler. Çok kolay alıştılar`` dedi. Kursa katılan kursiyerler ise bu kursun bitiminde kendilerine gelecek iş teklifine göre çalışmak istediklerini kaydettiler.

16 May 2010 - 20:46 - Gündem

Mahreç   Bölgesel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.