Karakoçan`da “1. Sığcun Baba Festivali” yapıldı

Elazığ`ın Karakoçan ilçesinde ``1. Sığcun Baba Festivali`` yapıldı.

Sarıbaşak ve Akpınar Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nce (ZELDER) düzenlenen festivalde konuşan dernek başkanı Ali Haydar Akter, amaçlarının köylerini beldelerini yaşanabilir duruma getirmek olduğunu belirterek, bu amaçla böyle bir organizasyon tertip ettiklerini söyledi.

Bütün Karakoçan`ı içine alarak, çok daha büyük organizasyonlar oluşturmak istediklerini ifade eden Akter, şöyle dedi: ``Bu amaçla İstanbul`da yaşayan Karakoçanlılar olarak 21 dernek bir dizi toplantılar ve görüşmeler neticesinde ortak duruş sergiledik.

Karakoçanlılar olarak İstanbul`da bulunan ve faaliyet gösteren bütün derneklerimizin bir çatı altında olmasını sağlamanın gayreti içerisindeyiz. Umudumuz güç birliği yaparak tek ses, tek nefes olarak federasyonumuzun oluşmasıyla tek yürek olmamızdır. Bu anlamda tüzük çalışması içerisindeyiz. En kısa zamanda bu birliği oluştururuz.``

Akpınar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Rıza Bal da amaçlarının gençleri birbiriyle tanıştırmak, kültürlerini yaşatmak olduğunu belirterek, dünyanın birçok yerinde çok sayıda Karakoçanlı olduğunu söyledi.

Daha sonra Karakoçanlı yerel sanatçı Mesude Eser ve Türk Halk Müziği sanatçısı Tolga Sağ konser verdi.

27 Tem 2008 - 11:35 - Gündem

Mahreç   Bölgesel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.