Kovancılar'da girişimciler esnaflığa başladı

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası ve KOSGEB işbirliğinde 'Uygulamalı Girişimcilik' kurslarını tamamlayarak sertifikalarını alan 150 girişimcinin 37 tanesi esnaflığa başladı.

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası ve KOSGEB işbirliğinde 'Uygulamalı Girişimcilik' kurslarını tamamlayarak sertifikalarını alan 150 girişimcinin 37 tanesi esnaflığa başladı.

'Uygulamalı Girişimcilik' kurslarını tamamlayarak esnaflığa başlayan girişimcilerin ilçenin ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası ve KOSGEB işbirliğinde 'Uygulamalı Girişimcilik' kurslarında eğitim alanların yüzde 25’si esnaflığa başlarken bu oran Avrupa’da yüzde 3 civarında olurken Elazığ’da bu oran yüzde 5 civarındadır.

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “KURSİYERLERİMİZİ SEÇERKEN SEÇİCİ DAVRANIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, ilçeye yeni esnaflar kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek 'Uygulamalı Girişimcilik' kurslarının devam edeceği müjdesini verdi.

Başkan Özdoğan: “Esnaf Odamız ve KOSGEB işbirliğinde 'Uygulamalı Girişimcilik' kurslarını tamamlayarak sertifikalarını alan 150 girişimcinin 37 tanesi ilçede esnaflığa başlaması ilçenin ekonomisine büyük katkı sağladı. Bizler oda olarak kursiyer seçerken esnaflığa hemen başlayacak kişilere sertifika veriyoruz. Bir de ilçede olmayan esnaf dallarında iş yeri açacak esnafları tercih ediyoruz. Kursiyerlerimizin açtığı işletmeler arasında; yemek fabrikası, ortopedik ürünleri satan gibi işletmeler yer aldı. İlçede olamayan mesleklerin açılması ile ilçe halkı istediği ürünü ilçemizde bulma imkanına kavuşuyor. İlçemizin parası ilçemizde kalıyor”.

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “ODA OLARAK BİZ ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Girişimcilik kurslarında emeği geçen herkese teşekkür eden Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, “Oda yönetimi olarak bizler her zaman esnafımızın yanındayız. Yönetim olarak esnaflarımızla sürekli istişare içindeyiz. Her hafta cumartesi günleri sürekli olarak ilçe esnafımızı ziyaret ederek sorunlarını ve beklentilerini dinliyoruz. Esnafımız zor günler geçiriyor. İlçede bulunan ulusal marketler esnafımızı bitirme noktasına getirmiş durumda vatandaşlarımız bu duruma bir dur demek zorunda artık kendi canından olan ilçe esnafına dönerek alış verişini artık kendi esnafından daha çok yapması lazım. Bizler ilçede bulunan kalabalık caddelere “Yerel esnafına sahip çık” afişleri asarak vatandaşlarımızın dikkatini çekmeye çalışıyoruz. İlçemizde bulunan iki yerel radyoya “Yerel esnafına sahip çık” reklamları yayınlattık. Bu girişimcilerimiz vatandaşlarımızda olumlu tepkiler alıyor. İnşallah ilçe halkımızın çoğu yerel esnafına dönerek esnafına sahip çıkacak. Oda olarak 'Uygulamalı Girişimcilik' kurslarımız devam edecek ve ilçemize yeni esnaflar kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

24 Oca 2017 - 16:51 - Gündem

Mahreç   Bölgesel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.