KAYBEDİYORUZ

Zaman zaman gençlikle ilgili yazdıklarım dikkatinizi çekmiş olmalıdır. Bu da o yazılardan biri. Aslında gençlikle ilgili çok yazı yazmamız gerekir. Çünkü geleceğimiz onlara bağlı ve Hz. Ömer’in, “eğer gençliğiniz varsa yaşayacaksınız demektir” veciz sözünü hatırlamak gerekir. Kadim ifadeyle bu sözün mefhum-u muhalifi, gençliğiniz yoksa silinip gideceksiniz demektir.

Maalesef gençliğimizi kaybediyoruz. Zira gençliğimizin büyük bir kısmı, gerek inanç ve gerekse ahlak bakımından büyük bir çöküntü içindedir.

Belki de, amma da karamsarsın. Bizden daha donanımlı bir gençlik geliyor diyen çıkabilir. Evet, çok iyi bir gençliğin de geldiğini inkâr etmiyoruz. Fakat biz bir Avrupa ülkesinde yaşamıyoruz ki, her kazandığımızı kazanç ve kâr sayalım. Biz, bin yıldan beri İslam beldesi olan Anadolu’da yaşıyoruz ve yine biz, bin yıldan beri İslam’ın bayraktarlığını yapan, mazlumların umudu olmuş bir ecdadın nesliyiz. Bu nedenle kaybettiğimiz her genç bizim için büyük bir kayıptır. Bu kayıpla yaşayamayız, yaşamamalıyız da.

Her krizin kısa sürede üstesinden gelinebilir. Ekonomik krizin veya deprem, sel gibi tabii afetlerin kısa sürede üstesinden gelinir ve yaraları sarılır. Fakat ahlaki krizi, ahlaki çöküntüyü düzeltmek çok uzun zaman alır, belki de birkaç nesil heba olur. Bugün başta gençlik olmak üzere bu krizi yaşıyoruz. Gerek inanç ve ibadet bakımından ve gerekse ahlaken bir sapma ve bir çürüme içindeyiz.

Mesela gençlerimizin bir kısmı itikat ve inanç bakımından batıla sapmış ve ahlaken çökmüştür. Bu bozulma ta 13-14 yaşlarına kadar inmiştir. Kızlı-erkekli çok serbest hareket etmeleri, Avrupa ülkelerinde görülecek türden davranışlar sergilemeleri, haram ve utanma kavramını yitirip Avrupa’daki ekranları gibi giyinmeleri, bu gençliği, dolaysıyla gelecek nesli kaybedeceğimizi gösterir. Bunu görmemek hakikate gözünü kapamak demektir.

Adam yıkılan evinin karşısına geçip; “güzel evim, canım evim neden bana haber vermedin” deyip dizini döver. Ev, “sana haber vermek için her ağzımı açtığımda, bir avuç çamurla ağzımı kapattın” der. Şimdi gençliğin büyük bir kısmı da, yıkılan ev gibi her haliyle bize, “elden çıkıyorum, buharlaşıyorum” diye bağırıyor. Hem de her an ve her yerde, çarşıda, pazarda, okulda, üniversitede, AVM’de, parkta, sokakta bağırıyor duruyor. Ev sahibi gibi bunu duymazdan gelirsek, sonunda dizimizi dövmek isteriz ama korkarım ki, dövecek dizimiz kalmayacak.

Hiç kimse, gençtirler, o kadar da üzerlerine gitmeyin diyemez. Çünkü bunlar Müslüman evladıdır. Yüce Allah ve Kutlu Peygamberi, hem erkeğe, hem kadına, hem gence, hem yaşlıya iffetli yaşamayı emretmişlerdir. Bırakın zinayı, zinaya yaklaştıran yolları da haram kılmışlardır. Bu nedenle bir Müslümanın, gençlerin bu iffetsizliklerine, yaşadıkları bu ahlaksızlıklara sessiz kalması düşünülemez ve olan bitenden bana ne, diyemez. Çünkü bana ne denilen her ahlaksızlık ve kötülük bir yangın gibi cemiyeti sarar, bana ne diyeni de yakar, kül eder.

Gençlerimizi bu yozlaşmadan, bu iffetsizlikten, bu ahlaki çöküntüden, bu bunalımdan kurtarmak için çaba harcamak her Müslümana farzdır. İlk görev de ana-babaya düşer. Onları, eğitim ve din görevlileri camiası, yazılı ve görsel basın, devlet, toplum ve STK’lar takip etmelidir.

Eğer hem neslimizin ve hem de inanç ve ideallerimizin yaşamasını istiyorsak, hiçbir kişi veya kuruluş kendisini bu vazifeden muaf tutamaz, tutmamalıdır da. 11.08.2022

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Resul Şahin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler