KİTAP VE FUAR VE TANITIM

Elazığ Kitap Fuarı bu yıl yine açılması Elazığ adına oldukça önemli. Şehrin tanıtımı ve kitapların okuyucuyla buluşmasına vesile olmak bana gire en güzel hizmetlerden biridir.

Kitap fuarını düzenlerken şehrin tanıtımı için bir kaç tanınmış yazarın davet edilmesi fuara çeker, kitap satışlarına canlılık kazandırır.

Tabii burada bütün sorumluluğu belediyeye yükleyerek kenarda seyretmek büyük haksızlık olur. Elazığ’ın önde gelen dernekleri şehrin kültürünü tanıtmak için bazı gösteriler tertip etmesi, Elazığ kültürünü tanıtmak yönünde büyük katkıda bulunur.

Örneğin musiki cemiyeti tarafından konserler tertip edilmesi, folklor gösterileri sergilenmesi fuarı oldukça renklendirir.

Elazığ bir kültür şehridir. Koca Harput kültürünün mirasçısıdır. Onun mirasçısına düşen görev elindeki değerli hazineyi sergilemek, tanıtmaktır.

Bir şehirde kültürel tanıtım yalnız bir kuruma ve derneğe ait olmamalı. Hep beraber organize bir şekilde iş bölümü yaparak yapılmalıdır. Geçen yıllarda yapılan kitap fuarları pek ses getirmedi. İnşallah bu yıl olumlu ve güzel tepkiler duyarız. Belediyenin yapması gereken en önemli şey, yoksul öğrenciler birer kupon dağıtarak birer kitap almalarını sağlamaktır. Bütün belediyeler bunu yapıyor. Gerek Malatya belediyesi, Isparta, denizli, Maraş belediyeleri bunu çok güzel yapıyor. Hem çocuklar seviniyor hem de katılımcı yayınevleri kitap satmış oluyor. Bu güzel faaliyet bir çok yönde yararlı ve güzel bir yardımdım sayılır.

İnsanlara yardım deyince yiyecek giyecek aklımıza geliyor. Oysa asıl aç olan ruhumuzdur, beynimizdir. Onları da doyurmak hayırlı bir yardım değil midir?

Elazığ kitap fuarını düzenleyen, emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Elazığ bu kitap fuarı nedeniyle şenlenecek, bir canlılık kazanacağına inanıyorum.

Biz de o tarihlerde İstanbul kitap fuarında olacağız inşallah. İstanbul’daki hemşerilerimizi 2-3 kasım günleri 12. Salonda yediveren standında sohbete bekliyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Civelek - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler