24. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları

Elazığ’da, 24. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarında şairler şiirlerini seslendirip, türkü söyledi.

Elazığ’da, 24. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarında şairler şiirlerini seslendirip, türkü söyledi.

15 Temmuz Şehitleri anısına "Vatan" temasıyla 24. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları programı gerçekleştirildi. Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde 2 gün boyunca süren programlarda Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kosova ve Kerkük'ten katılan şairlerin seslendirdiği şiirlerin yanı sıra yöresel türkülerde söylendi.

24. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’nda birçok farklı ülkeden ve farklı bölgelerden şairleri Elazığ’da konuk ettiklerini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, “Bizim vatanımızın sınırları içerisinde sadece Anadolu yok. Anadolu’nun dışında Azerbaycan, Türkmenistan, Kosava, Bosna, Makedonya var. Bizim sesimiz soluğumuz, dünyamız her yıl olduğu gibi bu yılda şehrimizde yankılandı. Uluslar arası Hazar Şiir Akşamlarını bu yıl 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenledik ve konusunu vatan olarak belirledik. Bizim vatan hususunda hassasiyetimiz yüksek. 15 Temmuz şehitlerimizin ve bundan önceki ve sonraki şehitlerimizin unutulmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle Hazar Şiir Akşamlarını şehitlerimize atfettik” dedi.

2 gün devam eden programlar kapsamında, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kosova ve Kerkük'ten katılan şairler kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezdi.

27 Kas 2017 - 14:41 - Kültür-Sanat

Mahreç   Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.