Çayda Çıra Avrupalılar'dan tam not aldı

Almanya’nın Gelsenkirschen-Trabrenbahn hipodromunda açık havada gerçekleşen festivale 500 km. uzaktan...

Almanya’nın Gelsenkirschen-Trabrenbahn hipodromunda açık havada gerçekleşen festivale 500 km. uzaktan gelerek katılan Ettlingen Yakamoz Halk Oyunları Ekibi 10 genç kızla Elazığ Kültürünü tanıtmak maksadı ile çayda çıra oyununu 5 bin kişinin alkışları arasında büyük bir başarı ile oynadı. Almanya’daki izleyenler tarafından büyük takdir toplayan Elazığ halk oyunları yarım saatlik bir gösteri sonunda izleyenlerin büyük alkışları ve istekleri ile tekrar sahneye çağırılarak yeniden sahne aldılar.

Avrupa Türk Festivaline büyük renk katan Çayda Çıra ve diğer Elazığ Halk oyunlarını sunan Ettlingen Yakamoz Halk Oyunları ekibi izleyenlerden tam not aldı. Oyunları sergileyen 10 genç kızın kostümleri, yüzlerindeki tebessüm, ekipdeki uyum ve ahenk izleyenleri büyüledi.

AED Yöneticilerinin de hazır bulunduğu Festivalde Organizatörler, Elazığ Kültürünün tanıtılması ve festivale renk katan Yakamoz Halk Oyunları ekibine ve AED yöneticilerine teşekkür etti.

Ettlingen Halk Oyunları ekibinin başındaki Necla ve Avni Koçak çifti Elazığ oyunlarını Elazığlı Öğretmen Muzaffer Akgün’den öğrendiklerini ve Akgün’nün Elazığ kültürüne ait halk oyunlarını Avrupa’ya büyük bir miras bırakarak Elazığ’a döndügünü ifade etti.

Gösterlein bitiminde Cihan Haber Ajansı mikrofonlarına konuşan Ettlingen Ekibi yöneticileri ve genç kızlar kendilerini tanıttıktan sonra Elazığlı öğretmen Muzaffer Akgün’e ayrı ayrı teşekkür ettiler.

Ata sporları At çirit yarışları Türkiye Federasyonu, Erzurum ve Kayseri At çirit yarışları federasyonları yöneticilerinin de hazır bulunduğu festivalde At cirit yarışları izleyenlerden büyük alkış aldı. At cirit yarışları sporu Avrupa’da ilk defa gerçekleşti. Ata sporuna Macaristan At ve okculuk yarışı sporcuları da katıldı.

Çeşitli yörelere ait halk oyunlarının serglindiği festivalde Kafkas Çocuk ekibi festivali renklendirirken, Zeybek, Ege ve Ankara yöresine ait oyunlar sergilendi.

Festivalin bitimine doğru Sanatçı Ahmet Baydaroğlu birbirinden güzel Anadolu Türküleri okudu. Daha sonra sahneye birçok sanatçı gelerek izleyenleri eğlendirdi.

AED Yönetim Kurulu Etlingen Halk Oyunları Ekibine hediye takdim etti

Avrupa Türk festivaline AED organizesi ile sahne alan Etlingen Halk Oyunları ekibinine ve yöneticilerinden Nejla ve Avni Koçak’a AED Yönetim Kurulu teşekkür etti. AED Başkanı Cahit Öner, Avrupa’da bu şekilde bir Elazığ folkor grubundan gurduyduğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi. Öner AED adına ekibi temsilen Nejla ve Avni Koçak’a Çayda Çıra Oyunu motifli bakır bir tepsi hediye ederek şukranlarını bildirdi.

Kanal Avrupa Tv. AED’ye teşekkür plaketi verdi

Festivalin kapanışında Kanal Avrupa Tv. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Paşa Akbaş, festivale katkılarından ve festivalin renkli geçmesini sağlayan Avrupa Elazığlılar Derneğine teşekkür plaketi verdi. Plaketi AED adına AED Yönetim Kurulu üyesi Tekin Çeliköz Ali Paşa Akbaş’ın elinden teslim aldı. Plaket alırken konuşma yapan Çeliköz, Anadolu kültürünü Avrupa’ya tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla Kanal Avrupa tv.’nin yaptığı Festivalin çok anlamlı olduğunu ifade ederek AED adına Ali Paşa Akbaş’a canlı yayında teşekkür etti.

Festivale katılan Kuruluşlar

Avrupa Türk Festivaline Elazığ’ı temsilen AED Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Öner, Başkan Yardımcısı Veli İbrahimoğulları, Genel Sekreter Cihan Ural, Yönetim Kurulu Üyelerinden Ali Koç, Nejdet Sezer, Tekin Çeliköz, Sanatcı Ali Baki, Nihat Canhozat , Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Avrupa İslam Topmumu Milli Görüş (İGMG), Avrupa İslam Kültür Merkezleri (VİKZ), Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Avrupa Türk Dernekler Birliği (A.T.B), Avrupa Sivaslılar Birliği (ASİB), Avrupa Türk Caferiler Birliği (ATCB), Ankara Büyüşşehir Belediyesi temsilcileri, Avrupa Trabzonlular Derneği, Bartınlılar Derneği, Kapadokya Derneği, Ankara Derneği, Zonguldaklılar Derneği, Erzurumlular Derneği, Macaristan at ciritleri federasyonu ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşları ve sponsor firmalar katıldı.

05 Tem 2010 - 23:36 - Kültür-Sanat

Mahreç   Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.