'Esadiye Camii'yi eski günlerine kavuşturacağız'

Harput’taki Esadiye Camii’nde incelemelerde bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, camiyi eski günlerine tekrar kavuşturacaklarını söyledi.

Harput’taki Esadiye Camii’nde incelemelerde bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, camiyi eski günlerine tekrar kavuşturacaklarını söyledi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, UNESCO Dünya Mirası geçici listesine giren Harput Mahallesi’ni gezdi.

Restorasyonu devam eden yapıtlarda incelemelerde bulunan Kaldırım, mahallede bulunan esnaflarla bir araya geldi.

Harput Jandarma Karakolunu ziyaret ederek Mehmetçik’e moral veren Kaldırım, Harput’un trafik ve asayiş durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Jandarma Karakolu ziyaretinin ardından restorasyonu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tarihi Esadiye Camii’nde incelemelerde bulunan Vali Kaldırım, camiyi eski günlerine tekrar kavuşturacaklarını söyledi.

Harput’un markalaşması ve dünyaya tanıtılması için yoğun faaliyetlerde bulunduklarına dikkat çeken Kaldırım şunları söyledi: “Malumunuz olduğu üzere ilimizin yoğun gayretleri sonucu kadim Harput dünyanın en prestijli listesi UNESCO dünya mirası geçici listesine girerek dünyanın sayılı kültür ve turizm destinasyonlarından birisi oldu. Biz bu mekânın markalaşması ve dünyaya tanıtılması için yoğun faaliyetlerde bulunuyoruz. Cidde, Dubai, Paris, Berlin ve değişik fuarlarda yoğun tanıtım etkinlikleri yaptık. Ağustos ayında Tokyo’ya çıkarma yapıp Gastronomi, Kürsübaşı, Harput Musikisi, mehter gösterileri gibi aktivitelerle tam bir tanıtım şöleni yapacağız. Bir yandan bunları yaparken biryanda yoğun bir şekilde altyapı ve restorasyonçalışmaları yapıyoruz. Bunlardan birisi olan 13. Yüzyılda Artuklu ve Selçuklular tarafından yapılan fakat günümüze kadar sadece kapısı ve iki mihrabı ulaşmış Tarihi Esadiye Camii’ni ayağa kaldırmak için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile beraber ortak çalışma yürütüyoruz. Yakın zamanda Esadiye Camii ve içerisinde bulunan çilehane ile külliyeyi tarihi hüviyetine uygun olarak restore ederek halkımızın ve inanç turizminin hizmetine sunacağız”

08 Haz 2018 - 12:48 - Kültür-Sanat

Mahreç   Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.