Gürhan GÜRSES’in İlk Romanı Çıktı

Tamer ÖREN - Eğitimci Gürhan GÜRSES’in ilk kitabı “Kaptan’ın Defteri”adlı roman kitapçılardaki raflarda yerini alarak okuyucuyla buluştu.

Gürhan GÜRSES’in İlk Romanı Çıktı
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitimci Gürhan GÜRSES’in ilk kitabı “Kaptan’ın Defteri” çıktı. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nafiz KOCA’yı ziyaret ederek imzalı son kitabını hediye eden GÜRSES, Serencam Yayınevi tarafından yayınlanan romanı hakkında değerlendirmelerde bulundu. ‘Kaptan’ın Defteri’nin güzel bir aşk hikayesi olduğunu fakat; günümüz aşklarına benzemediğine dikkat çeken “ Görmeden birbirlerini sevenleri anlatıyor. Fiziksel, bedeni bir şeye dayanmayan bir aşkı anlatıyor. Anne-babasını kaybeden bir öğretmeni anlatıyor. Kaptan’ın yazdığı tek bir kitap var. Saatte onu görmesiyle başlıyor. Kitabın sonuna doğru kitabı hediye ettiği kişi, romanın iki kahramanından biri Papatya karşısına çıkıyor. Evet aşkta gerekli yine altını çizerek belirtmek isterim günümüz aşklarına benzemiyor. O şekil okumamamız lazım. Roman çıktıktan sonra hep şunu bana sordular. Birisine mi yazdınız ? Çıkış noktamız anne-babasını kaybeden öğretmenin yazdığı ‘Ela’nın ağıdı’ diye bir bölüm var. Özellikle o sayfaları okumasını istiyorum. Bunun etrafında kurgu ile teşekkül eden bir hikaye. Özellikle bir edebiyatçı olduğum için söylüyorum. Dili ve okunması çok rahat, imla noktalama benim için çok önemli bu yönde de bakarsak daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bu bizim yola çıkış hikayemiz, İnşallah bundan sonra da devamı gelecek” ifadelerini kullandı.

29 Oca 2019 - 16:32 - Kültür-Sanat

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ziyattin YAŞAR - En kısa sürede alıp okuyacağım.Devamını..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 16:32