Şehir içi kültür turları başladı

Elazığ’ın tarihi, turistik ve görülmeye değer tabiat güzelliklerinin tanıtılması ve yerinde keşfedilmesi amacıyla düzenlenen "Kültür ve Şehir Turları" başladı.

Elazığ’ın tarihi, turistik ve görülmeye değer tabiat güzelliklerinin tanıtılması ve yerinde keşfedilmesi amacıyla düzenlenen "Kültür ve Şehir Turları" başladı.

Abdullahpaşa Mahallesi’nden başlatılan kültür turlarına mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdi.

Kültür ve Şehir Turları, Elazığ Belediyesi’ne ait araçlar ile her hafta iki mahalleyi kapsayacak şekilde ve mahalle muhtarlarıyla koordineli bir durumda yürütülecek.

Göreve geldikleri günden itibaren sosyal belediyecilik ve birlikte yönetim anlayışı gereği vatandaş ile istişare halinde olduklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, herkesin yaşadığı şehri ve ait oldukları kültürü daha detaylı tanımaları gerektiğini kaydetti.

Elazığ’ın kadim bir geçmişe sahip olduğunu ve her bir karışında ayrı bir kültürün barındığını ifade eden Başkan Yanılmaz, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “4 bin yıllık geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve ortaya koyduğu kültürleri bugüne kadar korumuş bu şehrin, gezilecek görülecek çeşitli zenginlikleri mevcut. Bizler hemşerilerimizin kendi şehirlerini daha detaylı öğrenmeleri ve tarihi konusunda bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Bu turları şehir genelinden ülke geneline taşımayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimiz bu sayede önce yaşadıkları şehri sonrada ülkelerini detaylıca gezip görme imkânına kavuşacak.”

26 Haz 2018 - 13:27 - Kültür-Sanat

Mahreç   Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.