Başkan Gürkan'dan Milli Şair Ersoy mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 82. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz, İstiklal Savaşımıza katılıp, ülkesinin bağımsızlığına kavuşması için halkı aydınlatmak görevini seve seve kabul eden, şiirleriyle bu ülkenin gerçek sahiplerine samimiyetle seslenen bir şair olan Mehmet Akif, inancıyla sanatını bir arada tutmuş, toplum tarafından sevilmiş, yakın tarihimizin en önemli şair ve düşünce adamlarından biridir. Mehmet Akif Ersoy, vatan mücadelesine tüm ruhuyla, tüm benliğiyle katılmış, kalemiyle, sözleriyle, şiirleriyle milletimizin hissiyatına tercüman olmuş, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır. On kıtadan oluşan İstiklal Marşına adeta ruh veren merhum Akif’in bu ölümsüz eseri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından da beğenilip, “Milli Marşımız” olarak 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde oy birliğiyle kabul edilmiştir. Yaşamı ve mücadelesiyle örnek bir kişilik olan Mehmet Akif Ersoy’u, vefatının 82. yılında minnetle anıyor, milli mücadele şehitlerimizi, vatanımıza ve milletimize hizmeti geçenleri hürmetle yad ediyor, büyük Türk şairine yüce Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

26 Ara 2018 - 17:56 Malatya/ Malatya- Gündem

Mahreç   Malatya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.