Büyükşehir hergün bir mahallede iftar çadırı kuruyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi de eski Ramazanların yeniden yaşatılması için bir dizi etkinlikler gerçekleştiriyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi de eski Ramazanların yeniden yaşatılması için bir dizi etkinlikler gerçekleştiriyor.

Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde ‘Kudüs Şehitleri’ temalı açılan Ramazan Çarşısı’nda alışverişin yanı sıra kurulan sahnede birçok etkinlik gerçekleştirilirken, her gün bir mahallede kurulan iftar sofralarında ise tüm Malatyalılarla bir arada iftar yapılıyor.

Mahallelerde 40 bin iftar yemeği

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl başta kenar mahalleler olmak üzere 29 mahallede iftar sofraları kurulacak. Büyükşehir Belediyesi, bu sofralarını; Hasan Varol, Eski Malatya, Selçuklu, Orduzu, Zafer, Hanımınçiftliği, Aşağıbağlar, Beydağı, Salköprü - Çavuşoğlu, Koşu - Seyran - Fatih, Akpınar, Koyunoğlu, Zaviye, Atatürk - Gazi - Cumhuriyet, Çöşnük, Taştepe - Şehit Fevzi, Fırat, İskender - Hidayet - Cirikpınar, Yıldıztepe - Kireç Ocağı ve Aşağı Çöşnük mahallelerinde kuracak. Mahallelerde kurulacak olan bu iftar sofralarında mahalle yoğunluğuna göre bin 500 ile 2 bin 500 kişilik iftar yemekleri dağıtılacak. Mahallelerdeki iftar sofralarında toplamda 40 bin iftar yemeği ikramı yapılacak.

İlçelerde 13 bin iftar yemeği

Malatya Büyükşehir Belediyesi, merkezdeki mahallelerin yanı sıra ilçe merkezlerinde de iftar sofralarında ilçe halkıyla bir araya gelecek. Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak Pütürge ve Doğanyol’da kurulacak olan iftar sofralarında toplamda 13 bin iftar yemeği ikram edilecek.

STK’larla iftarda buluşulacak

11 ayın sultanı Ramazan ayında toplumun her kesimiyle bir araya gelmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, mahalle ve ilçelerdeki iftar sofralarının haricinde STK ve diğer kurumlarla da iftarda buluşacak. STK’lar, muhtarlar, basın mensupları, teşkilatlar, yetimler, engelliler ve belediye çalışanlarıyla da birlikte iftar.

Ramazan ayının Müslümanlar için paylaşma ve yardımlaşma ayı olduğunu söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bu ayı bütün hemşerileriyle paylaşmak istediklerini söyledi. Polat, “Kutsal kitabımız bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen ‘Kadir Gecesi’ yine bu ay içinde bulunmaktadır. Temel ibadetlerimizden olan oruç da bu ayda tutulmaktadır. Bu nedenlerden dolayı biz Müslümanlar için en kutsal ay olan Ramazan ayı aynı zamanda manevi bir hasat ayıdır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan iklimine uygun olarak etkinlikler düzenlemek ve geçmiş Ramazanları yaşamak amacıyla bütün hemşerilerimizle Ramazan’ı paylaşmak istiyoruz. Ramazan Çarşısı’ndaki etkinliklerimizle her gün binlerce kişiyle buluşurken, mahalle ve ilçe iftar sofralarımızla da Ramazan Çarşısına gelemeyen hemşerilerimizin yanına biz giderek, birlikte iftar açacağız. Bu vesile ile bütün hemşerilerimi iftar sofralarımıza ve Ramazan Çarşısı’na davet ediyor, yapılan ibadetlerin kabul olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” diye konuştu.

18 May 2018 - 15:50 Malatya/ Malatya- Gündem

Mahreç   Malatya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.