Malatya'da konut satışları azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünün Konut Satış İstatistikleri üzerinde yaptığı analizlere göre Malatya'da Haziran ayında 901 konut satıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünün Konut Satış İstatistikleri üzerinde yaptığı analizlere göre Malatya’da Haziran ayında 901 konut satıldı.

Malatya’da konut satışlarının geçen aya göre yüzde7,3 yine geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 22,4 arttığı dile getirildi. Haziran ayında satılan konutların yüzde 42,8’ini ilk satış, yüzde 57,2’sinin ise ikinci el olarak satıldığı belirtildi. Kentte Haziran ayında satılan 901 konutun, 358’inin ipotekli olarak satıldığı da belirtildi.

Geçtiğimiz Haziran ayında 119 bin 413 konutun satıldığı Türkiye’de Malatya’da 901 konut satılırken Elazığ’da 836, Bingöl’de 187 ve Tunceli’de ise 97 konut satıldı.

21 Tem 2018 - 17:52 Malatya/ Malatya- Gündem

Mahreç   Malatya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.