Milli Eğitim Ve Müdür Feyzi GÜRTÜRK

Eğitim Dünyasında yaşanan sorunların çözümü için bu şehre atanan yeni İl Milli Eğitim Müdüründen herkesin büyük bir beklenti içerisinde olduğu su götürmez bir gerçektir. Yakın çalışma arkadaşlarının bile kendisiyle görüşmekten çekindiği, makam sarhoşu olan, ne oldum delisi olan, önüne konulan evrakları araştırmadan imzalayan, eğitimcilerini mağdur eden milli eğitim müdürlerini de görmüş bir kitle mensubu olarak bu eğitim gönüllüsü; cep telefonunu eğitimcilerle rahatlıkla paylaşan Elazığ’ın yeni eğitim lideri Feyzi GÜRTÜRK hocanın çabalarına destek olmak herkesin görevidir. Sınıftan, sahadan, eğitim ve öğretimin yaşandığı tüm süreçleri birebir yaşayan; isminin önünde akademik unvan olmayan, koşan, koşturan, emek harcayan, takım ruhu ile hareket eden, mesaisinin tümünü eğitime harcayan, kendisinden önceki müdürlerin yaptıkları çalışmaları rafa kaldırmak yerine bunlara atıfta bulunma erdemini gösteren, tevazu sahibi bir eğitim lideri olmaya çalışan, haklıya hakkını, hak etmeyene ise durması gereken yeri gösterecek, fikrini açıkladığı için eğitimciyi dışlamayacak, eğitimcilerle istişare edecek, eğitimciler arasındaki mesafeyi kaldıracak, talimatlarla eğitimciler hakkında soruşturma açmayacak, eğitimcileri günü geçmiş mevzuatla cezalandırmayacak, okul idarecilerinin yaşadığı zorlukları görecek, çözüm üretecek, STK’ları dışlamayan ancak onların makul olmayan önerilerini dikkate almayacak, eğitimcileri mağdur etmeyecek, emek harcayanları takdir ve teşvik edecek, eğitimi masa başından ve dar bir çevre ile idare etmeyecek geniş ufuklu il ve ilçelerde görev yapacak eğitim idarecilerine büyük ihtiyacımız var.

Anadolu ruhuna sahip, liyakati, adaleti önemseyen ve emeğe değer veren idarecilerin birileri tarafından önünün kesilmesine de fırsat verilmemelidir. Bize düşen emek harcayan tüm eğitim yöneticilerini takdir etmektir. Çünkü Milli Eğitim iyi yönetilirse diğer alanlardaki birçok eksik eğitim sayesinde giderilir. Aksi halde hazırlanan Eğitim 2023 Vizyon Belgesinin başarı şansı azalacaktır. Çünkü başarı aynı zamanda bir ekip işidir. İşte sayın Feyzi GÜRTÜRK tüm bu olumlu namzetleri şahsında taşıyan bir değerli şahsiyettir. Tüm kamuoyunun göreve atandığı 2017 yılından beri takip ettiği üzere Elazığ’da Milli Eğitim alanında yaptığı çalışmalarla Elazığ Halkının gönlünde taht kurmuştur. 2017 yılında İl Genelinde 4684 derslik mevcut iken bu sayı bu öğretim yılında 5179 sayısına ulaşmıştır. Öğrencilerimizin Sosyal Kültürel ve sportif etkinliklerine verdiği destek ile Kaya Karakaya Anadolu Lisemiz Futbolda Türkiye birincisi olmuş, çeşitli sporcularımız Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları ve önemli dereceler elde etmişlerdir. Resim,şiir ve afiş çalışmalarında yine bir çok öğrencimiz farklı kategorilerde bir çok önemli dereceyi ilimize kazandırmışlardır. LGS’de 2018’de yerleştirme alanında Elazığ Türkiye 8.olmuştur. Üniversite tanıtım günü etkinlikleri ile Türkiye genelinde bulunan bir çok üniversite öğrencilerimizle bir araya getirilerek kaynaşma imkanı sağlanmıştır. Elazığ her yerde okuyor projesi kapsamında manas yayıncılık ile ortak yürütülen proje ile yazar ve şairler ile öğrenciler buluşturulmuştur.2018/2019 Eğitim Öğretim yılında 45 adet TÜBİTAK 4006 Bilim fuarı yürütülmüştür. İlimizde geçen yıl 294 e - twinning projesi yürütülmüştür. Elazığ her yerde okuyor projesi 2017 yılı 24 Kasım’da başlatılmış 2017/2018 Eğitim Öğretim yılında il genelinde 1 milyon 325 bin 819 kitap ve 113 milyon 597 bin 127 sayfa kitap okunmuştur. Aynı şekilde 2019 yılında da bu artarak devam etmiştir.Okul cami buluşması projesi kapsamında çocuklarımızın milli manevi değerlerini tanıması,cami ile buluşmalarının sağlanması,Din Kültürü derslerinin bazen camilerimizde işlenmesi gibi hedefler gerçekleştirilmiştir.Dünya okudukça,okunanlar paylaşıldıkça güzeldir,muhabbetimiz bol olsun adı altında katılımcılar ile projeler düzenlenmiştir.Yine akademik alanda Elazığ’da kitap yazım komisyonunda yer almıştır.İlimizde bu yıl ilk kez bir robot yarışması düzenlenmiş,öğrencilerimizin hazırladığı robotlar kıyasıya bir mücadele sergilemişlerdir.Çocuklarımızın teknolojiyi yakından takip edebilmeleri içinde yaşadığımız çağa yön veren yazılı ve kodlama alanında kendilerini geliştirebilmeleri için çeşitli kurslar açılmıştır.Bunlar değerli müdürümüzün başarı ile gerçekleştirdiği çalışmalardan sadece bir kısmına ait projelerdir.O halde bize düşen Elazığ Halkı adına böylesine kıymetli bir İl Milli Eğitim Müdürüne sahip olduğumuz için ona gönülden teşekkür etmek ve onu sonuna kadar desteklemektir. Görüşmek Dileğiyle …..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kemal Çelebi - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Alp - Ana okullarına niye bir çözüm üretmiyor. Müdür by kayıt parası alınmıyacak kesinlikle açıkladı milli eğitim bakanı, bizim burda elazığ kamu çalışanları şht burhan gatfar ana okulu okul müdürü kayıt parası alıyor her ay 75 TL para istiyor, velilerin eline bir liste veriyor, bunların milli eğitim müdürü haberi yokmu ye bunları yazmıyorsun okul daki bütün veliler şikayetci okul müdüründen...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Eylül 13:51
04

Elazığlı - Yazınız için tşk ederiz. Il milli eğitim müdürümüze hizmetlerinden dolayı elazığlı olarak minnettarız. Böyle müdürleri görmek istiyoruz sehirimizde çalışan üreten müdürler . Kaleminize sağlık kemal bey.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Eylül 13:51
03

Mert - Yazınız için tşk ederiz. Il milli eğitim müdürümüze hizmetlerinden dolayı elazığlı olarak minnettarız. Böyle müdürleri görmek istiyoruz sehirimizde çalışan üreten müdürler . Kaleminize sağlık kemal bey.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Eylül 13:51
02

Ahmet - Gencecikti saçları simsiyahtı yüzünde hep bir tebessüm kendine asil topluma asil bir hali vardı. Allah`ıda peygamberleride namazıda dualarıda biz şimdinin büyüklerine sevgi ile öğretti Müslüman olduğumuzu müslüman olmanın ne demek olduğunu bizlere nakşetti. Araba almaması da bişeymi. Bazı insanlar göründüğünden çok çok daha büyüktür. 1996 Din Kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Fevzi GÜRTÜRK hakkını helal et hocam.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Eylül 13:51


Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler