NÖBETTEKİ ANNELERE SELAM OLSUN

3 Eylül 2019 tarihinde evlat nöbetine başlayan Diyarbakır annelerin, PKK’dan evladını isteyen bu izzetli ve şanlı direnişleri, bugün 870 günü geride bıraktı. Onları Şırnak, Muş, Van ve Hakkâri anneleri takip etti.

PKK’nın siyasi kolu HDP ve yandaşlarının hakaretlerine, soğuk ve sıcağa aldırmadan bekliyorlar ve evlatları gelinceye kadar da bekleyecekler. Çünkü o bir anne, beklediği de evladıdır.

Bu anneleri, ancak fıtratı, cibilliyeti bozulmamış, vicdanlı, insanlıktan nasip almış, Allah’ı bilen, insanı seven insanlar anlar.

Bu anneleri, ne PKK-HDP anlar, ne de onlarla el ele, kol kola olanlar. Çünkü bunlar, fıtratı bozulmuş, vicdanı körelmiş, insanlıktan nasip almamış kişilerdir.

Bunların insan haklarından, demokrasiden dem vurduklarına bakmayın. Alabildiğine bencil ve çıkarcıdırlar. Demokrasiyi ve insan haklarını da sadece kendileri için isterler.

AB ülkelerinin Türkiye’ye karşı olumsuz tavrı ne ise, ülkemizdeki solcuların çoğunun da, kendi dışındaki insanlara karşı tavrı aynıdır. Yani çıkarcı Batı’nın tam bir kopyası olmuşlar. Zaten Batı da bu anneleri görmek istemiyor. Zira bu anneler ne PKK’lı, ne de Türkiye düşmanı.

Ülkemizde binlerce masumu, bebeği, kadını, yaşlıyı katleden, korucu, polis ve askerimizi şehit eden PKK teröristlerine karşı yapılan operasyonların durdurulması için utanmadan bildiri yayınlayan akademisyenlerin, gazetecilerin, LGBT’lileri savunan Baroların, Türk Tabipler Birliğinin, bu annelere karşı kör, sağır ve lal kesilmelerine şaşmadık. Çünkü bunlar ne demokrat, ne de özgürlükçüler.

Bazı parti genel başkanları ve bir kısım siyasiler de üç maymunu oynuyor. Hâlbuki ülkedeki insan hakları ihlallerine sessiz kalmamaları gerekirdi. Fakat gerek ideolojileri ve gerekse üç, beş oy uğruna, yani ucuz, bir o kadar da kirli bir siyasetle, yerden göğe kadar haklı bu annelerin, Arşa yükselen feryadına karşı ölü sessizliğine büründüler.

Bu kadar gün değil, 10-15 kişi kuş veya hayvan hakları diye on gün bağırsaydı, bu anneleri görmezden gelen çevreler, ziyaret üzerine ziyaret, açıklama üzerine açıklama yaparlardı.

Biz bunların cemaziyülevvellerini biliriz. Bunlar ne demokrat ve ne de insan hakları savunucusu. Artık bu anneler insanlık testi oldular. Kimin demokrat ve insan haklarından yana, kimin terör destekçisi olduğunu ortaya çıkardı. Allah’tan dileğim, bu yürekli annelerin bir an önce evlatlarına kavuşmasıdır.

Sebep ne olursa olsun, bu anneleri kim görmezden geliyorsa, bence insanlığını ciddi bir şekilde sorgulamalı. Çünkü bu bir insanlık meselesidir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Resul Şahin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler