'Gerçek ilaç bitkidir, tıbbın alternatifi olmaz'

Elazığ’da görüşlerini aldığımız aktarlar, bitkisel ürünlerin satılmasını istemeyen ilaç sektörünün bitkisel ürünleri ‘alternatif tıp’ diye adlandırdığını belirttiler. Aktarlar, vatandaşı bitkisel ürünler kullanmaları konusunda uyarıyor.

Elazığ’da görüşlerini aldığımız aktarlar, bitkisel ürünlerin satılmasını istemeyen ilaç sektörünün bitkisel ürünleri ‘alternatif tıp’ diye adlandırdığını belirttiler. Aktarlar, vatandaşı bitkisel ürünler kullanmaları konusunda uyarıyor.

Sağlık sektörünün bitkisel ürünlere destek verdiğinin ve tanıttığının altını çizen aktarlar, vatandaşı bitkisel ürünler kullanmaları konusunda uyarıyor.

Elazığ’da görüşlerini aldığımız aktarlar, bitkisel ürünlerin satılmasını istemeyen ilaç sektörünün bitkisel ürünleri ‘alternatif tıp’ diye adlandırdığını belirttiler.

İlaç sektöründe rantın kesileceği kanaati ile bitkisel ürünlere alternatif tedavi yöntemi ile bakıldığını belirten aktalar, “Bitkisel ürünlerinin kullanılması, yurt içerisinde üretilen preparatların yurt içerisinde tüketilmesi, teşvik ve tavsiye maksadıyla sağlık bakanlığı alternatif tıp diye bir yöntemi tanımıyor. Gerçek manada tıp yöntemine geçmiş bulunmaktayız. Alternatif tıp aslında baştanbaşa yanlış bir iştir. Bu yanlışlığın en büyük sebebi Türkiye’de bitkisel ürünlerin ve bitkisel preparatların tedavi metotların içerisinde kullanılmamasıydı. Bu kullanılmama sebebi ise farklı ruh farklı localar Türkiye’de bitkisel ürünlerin satılmasını istemiyordu. Çünkü burada ilaç sektörünün büyük bir rantı söz konusu. İlaç sektörün rantının kesileceği kanaati uyandığından dolayı alternatif tıp dediler. Bitki ve bitkisel preparatları bitirmeye çalıştılar. Ancak çeşitli kurum ve kuruluşlar mücadele başlattı ve alternatif tıp denilen terimi Türkiye’de bitirildi. Artık gerçek tıp yaşanmaya başlandı” şeklinde konuştular.

Türkiye’de 3 bin 300 farklı endemik bitkinin bulunduğunu anlatan aktarlar bunların büyük bir çoğunluğunun Elazığ ve bölgesinde yetiştiğini belirttiler.

Aktarlar, “Söylemeye çalıştığım şey, kendi paramızın kendimize gelecek olmasıdır. Yani Türkiye ve Elazığ içerisinde üretilen bir ürün kullanılır olacak. Bu, hem millileşme maksadıyla iyi bir adım olur. Hem de ürünler zarar vermiyor. Yani kullandığınız takdirde böbreğinize zarar vermiyor. Yani farklı türler farklı hastalıklardan korunmak amaçlı daha zararsız bir sağlık yakalama ürünü bitkisel ürünlerdir. İyi ürüne rağbet olunsun kötü üründen uzak durulsun. Asıl olan hadise bu ve destekleriz” diye konuştular.

Tıpta doktorların teşhisi koyup tedavi metotlarını vatandaşların önüne koyduğuna dikkat çeken aktarlar, “Tedavi metotlarında da bazı bitkisel preparatları tavsiye ediyor. Alternatif tıp dediğimiz şey buydu. Bu işte rantabilite ve para kazancının çok olduğunu gören sermaye sahipleri hep bu sektöre yatırım yapmaya başladılar. Bu iş, aslı astarı olmayan fayda vermeyen saçma sapan ürünlerin üretilmesiyle başladı. Biz liyakate, hak edene ve tecrübeye bakarız. Maalesef vatandaşlarımız, hak ettiğini hak ettiğine verme veya tecrübeli insanlarla iş yapma gibi bir gayret mevcut değil. Bu aktar ve eczane noktasında değil her noktada, yani standart bir eczane yazısı görüp girmeniz size bir şey kazandırmaz. O işin tecrübelisi ve okullusu olması gerekiyor. Yani işi ehline vermek gerekiyor. Ehil insanlarla çalıştığımız sürece bir problem olmaz. Alternatif tıp sektöründe ki rantabilitenin ve para kazancının artması, insanların sentetik ilaçlardan bıkması, hastanelere ve doktorlara bağımlı haline gelmesi, eczanelere üye olmuş olması o yüzden alternatif tıbbın büyümesine ve bu sektöründe böyle çılgınca yerlere gelmesine sebep oldu” ifadelerini kullandılar.

BİTKİSEL ÜRÜNLERDEN DE ÜRETİLİYOR

Bitkisel tedavinin hastalık karşısında vereceği etkinin kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken aktarlar, “Bitkisel tedavi aman olsun sentetik olmasın havasında değiliz. Biz bir alternatif koymuyoruz ortaya. Ne uygunsa hangisi daha iyi cevap verecekse onun yapılması taraftarıyız. Onun desteklenmesi taraftarıyız. O yüzden bitkisel şu yüzden önemli sentetik şunun için önemsiz gibi bir ayrım söz konusu değildir. Bu tarafta sentetik dediğimiz ilaç sektörüne baktığımız zaman üretim kalitesi noktasında çok daha ilerde. Bitkisel ürünlerin üretimini kaliteli yapan üst düzeyde firmalarımızda mevcut” dedi.

05 Ağu 2018 - 10:16 - Gündem

Mahreç  Özel Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.