Gömmeye Ramazan'da ilgi arttı

Elazığ’ın geleneksel yemeği ‘Gömme’ye Ramazan’da ilgi arttı.

Elazığ’ın geleneksel yemeği ‘Gömme’ye Ramazan’da ilgi arttı.

Ramazan ayı ile birlikte iftar sofralarında ilgi gören gömme yöresel yemek satan yerlerde en çok satılan ürün oldu.

İftar menülerinin yanı sıra gömme hazırlıkları da yapan yöresel yemek satıcıları farklı çeşitleriyle beğeniye sunuluyor.

Tepsilerde hazırlanarak satışa sunulan gömmeler yöresel yemek satılan işletmelerde en çok satılan ürün olma özelliği taşıyor.

Yöresel yemek satan işletme satıcıları, “Biz normalde de gömme yapıyoruz. Ama Ramazan ayı dolayısıyla ilgi daha çok. Özellikle ev hanımları toplu sipariş bile yapıyor. Genellikle iftara yakın saatlerde yapıyoruz. Ama duruma göre değişiyor. Bazen erken isteyip daha sonra ısıtıp tüketenler de oluyor.Elazığ’a özgü olan gömme tarifinde kıymalı harç kullanılıyor. Çok fazla çeşidi var. Ama Elazığ’ın gömmesi başka. Bu nedenle daha çok tercih ediliyor. Elazığ’ın gömmesinin hamuru daha kalın oluyor ve kıymalı harçla hazırlanıyor” dediler.

27 May 2018 - 11:08 - Gündem

Mahreç  Özel Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.