İzmir İli Gürültü Eylem Planı yayınlandı

Basın ilan kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet adresinde yayınlanan ilana göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği uyarınca hazırlanan İzmir İli Gürültü Eylem Planını kamuoyuyla paylaştı.

Planın en önemli noktalarını özetleyen ilan metninde, öncelikle gürültü kaynaklarına göre sorunlu alanlar tespit edilerek eylem senaryoları ortaya konulduğu ve buna göre kentte en sorunlu gürültü kaynağının karayolu olduğu açıklandı.

Açıklamada, Karayolu Kaynaklı Gürültü Yönetim Alanları ile ilgili olarak, "Belirlenen GYAA ve buna bağlı olarak 59 Adet GYA alanı olduğu anlaşılmıştır. GYA'lardan geçen 46 adet karayolu olduğu tespit edilmiştir. Karayolu gürültüsünün azaltımı ile ilgili olarak İzmir ilinde belirlenen 13 GYA'da gürültü perdesi modellemesi yapılmıştır​" denildi.

Demiryolu Kaynaklı Gürültü Yönetimi Aday Alanları konusunda ise "6 adet gürültü yönetim aday alanı (GYAA) belirlenmiş olup, tüm alan GYA olarak ele alınmıştır. Belirlenen 6 adet GYA alanlarını gürültü yönünden etkileyen 1 adet demiryolu olduğu tespit edilmiştir​" açıklamasına yer verildi.

Detaylı bilgi için tıklayınız

#ilangovtr

Basın No

03 Eyl 2022 - 19:42 - Resmi İlanlar

Mahreç  Dilara Mengünoğul


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.