Aşırı tuzdan uzak durun

Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü, tuz tüketimi konusunda vatandaşları uyardı.

Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü, tuz tüketimi konusunda vatandaşları uyardı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, aşırı tuz tüketiminin kan basıncını yükselttiği, buna bağlı olarak inme, kalp krizi ve kalp hastalıkları riskini arttırdığı vurgulandı.

Açıklamada, tuz tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlara yer verilerek, şu uyarılar yapıldı: Yaptığımız yemeklerde kullandığımız tuz miktarını yavaş yavaş azaltın. Ağız tadınız zamanla az tuza alışacaktır. Yemeklerinizi lezzetlendirmek için tuz yerine çeşitli baharatlar, dereotu ve maydanoz gibi bitkiler, limon ve sarımsak gibi besinler kullanın. Çocuklarınızda yemeklerine tuz ekleme alışkanlığı gelişmemesi için sofranızdan tuzu ve tuzlu sosları kaldırın. Hazır besinleri satın almadan etiketini mutlaka okuyun ve daha az tuz içerenleri tercih edin. Turşu, konserve, salamura yaprak, zeytin ve peynir gibi besinleri tüketmeden önce mutlaka suyla yıkayın. Daha fazla sebze ve meyve tüketin.”

13 Mar 2018 - 22:18 - Sağlık

Mahreç   Sağlik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.