'Çocukların aşılarını düzenli yaptırın'

Doç. Dr. Özcan Deveci, “Aşılama ile birçok hastalığın görülme sıklığı azaldı. Çocukların aşılarının düzenli yapılması gerekiyor.” dedi.

Elazığ’da öğrenci velilerine çocuk sağlığı semineri verildi.

Şehit Öğretmen Nadir Ozan ilkokulu öğrencilerinin velilerine “Çocuk Sağlığı” semineri verildi. Psikolog Çağla Gül Çocuk İstismarı, Diyetisyen Neslihan Yumakgil Çocuklarda Sağlıklı Beslenme, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Doç. Dr. Özcan Deveci ise, Bulaşıcı Hastalıklar ve Korunma Yolları ile ilgili de bilgi vererek, temizlik ve hijyenin önemine değindi.

Doç. Dr. Özcan Deveci, “Aşılama ile birçok hastalığın görülme sıklığı azaldı. Çocukların aşılarının düzenli yapılması gerekiyor.” dedi.

Enfeksiyon hastalıklarının toplumun çoğunluğunu etkileyen bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Özcan Deveci, “Aşılama enfeksiyon hastalıklarını önlemede en etkili yöntemdir. Çocukluk aşılamaları özellikle ülkemizde çok yaygın bir şekilde yapılıyor. Bu oranda başarılıyız. Kamuoyunda aşılamalara karşı bazı ön yargılı mesajlar veriliyor. Fakat aşılama özellikle çocukluk yaşında hastalıkları önlemede en etkili yöntemdir. Çocukluk aşılamaları mutlaka yapılması gerekiyor. Aşılama dünyada yüz yıllardan beri yapılıyor. Aşılama ile bir çok hastalığın görülme sıklığı azalmıştır. Bunlardan bir tanesi de Çiçek hastalığıdır. Çiçek hastalığı aşılama ile artık dünyada görülmeyen bir hastalıktır. Çocukların aşılamasının düzenli yapılması gerekiyor.” dedi.

13 Nis 2018 - 11:23 - Sağlık

Mahreç   Sağlik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.