El ve koltuk altı terlemesine ameliyatlı çözüm

Türkiye’nin 6.ncı Şehir Hastanesi olarak hizmete giren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde avuç içleri, koltuk altları, ayak ve yüz gibi bölgelerde görülen ve  halk arasında aşırı terleme olarak bilinen “Hiperhidroz” hastalığı,   endoskopik yöntemle dakikalar içinde tedavi ediliyor.

Türkiye’nin 6.ncı Şehir Hastanesi olarak hizmete giren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde avuç içleri, koltuk altları, ayak ve yüz gibi bölgelerde görülen ve halk arasında aşırı terleme olarak bilinen “Hiperhidroz” hastalığı, endoskopik yöntemle dakikalar içinde tedavi ediliyor.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin ilk vakası olan uygulama hakkında bir açıklama yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Murat Kılıç “Ağustos ayında hizmete giren Şehir Hastanemize el ve koltuk bölgesinde aşırı terleme şikayeti ile gelen ilk hastamızı kabul ettik. Yapılan tetkikler sonucunda 22 yaşında üniversite öğrencisi olan hastamızın Endoskopik Torakoskopik Sempatektomi yani ETS yöntemine uygun olduğu tespit edilen hastamız, 45 dakika süren başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu. Bir gün gözetim altında tutulan hasta, şifa ile taburcu edilmiştir. Bu tür operasyonlar ülkemizdeki ileri sağlık merkezlerinde yapılmaktadır. Ancak Fethi Sekin Şehir hastanemizin ilk ameliyatı olması bizim için ayrı bir önem arz etmiştir. Şehir hastanesi olarak tıp alanındaki son teknolojiye uyumlu bir donanıma sahibiz. Vatandaşlarımız bu tür şikayetleri için bize rahatlıkla başvurabilirler. Bu konuda bize her türlü desteği sağlayan hastane yönetimine de ayrıca teşekkür ederim” dedi

Aşırı terlemenin toplumda her 100 kişiden 2 ya da 3’ünde görüldüğünü, özellikle ergenlik döneminde yaşanan bu sorunun kişinin sosyal yaşantısını olumsuz etkilediğini belirten Dr. Kılıç, “Aşırı terlemenin kesin nedeni bilinmemekle birlikte hastaların ortalama yüzle 50’ye yakın bölümünde ailesel öykü mevcuttur. Aşırı terleme genellikle koltuk altı, el, ayak, yüz ya da daha fazla bölgede görülebilmektedir. Bu durumdaki kişiler elleri sanki yeni sudan çıkmış gibi ıslak olduğundan tokalaşmaktan kaçınmakta, öz güven kaybı yaşamakta, toplumdan uzaklaştırmakta ve bu da birtakım psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Oysa böylesine önemli bir sağlık sorun hastanemizde dakikalar içinde gerçekleştirdiğimiz operasyonla yüzde 100’e yakın tedavi edilebilmektedir” şeklinde konuştu.

02 Eki 2018 - 15:41 - Sağlık

Mahreç   Sağlik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.